Spor Kaiser'den bilet eleştirisi

Kaiser'den bilet eleştirisi

Paylaş
Kaiser'den bilet eleştirisi

Alman futbol efsanesi Franz Beckenbauer, bu yaz Güney Afrika Cumhuriyeti'nde düzenlenecek Dünya Kupası finallerinin bilet fiyatlarını eleştirdi

1974 Dünya Kupası’nı kazanan Almanya Milli Takımı’nın kaptanı olan 'Kaiser' lakaplı Beckenbauer, Sky televizyonuna yaptığı açıklamada, bilet satışlarının az olmasını, Güney Afrika Cumhuriyeti’ne seyahat maliyetinin yüksek olmasına ve güvenlikle ilgili endişelere de bağladı.

Franz Beckenbauer, "Güney Afrika Cumhuriyeti’ne seyahat edecekler sadece güvenlikten endişe etmiyor, biletler de çok pahalı. Kaç kişi bir haftada 5-6 bin Euro harcayabilir ki" dedi.

KAISER'İN GÜVENLİK ENDİŞESİ

Güney Afrikalı yetkililerin özellikle güvenlik alanında ellerinden geleni yaptıklarını belirten Beckenbauer, taraftarlara nereye giderlerse gitsinler, kendilerine dikkat etmeleri ve mümkün olduğunca gruplar halinde dolaşmaları tavsiyesinde bulundu.

Dünya Kupası için Almanya’ya ayrılan biletlerden şu ana kadar 6 bin 700’ünün satıldığı bildirildi.

BİLET FİYATLARI CEP YAKIYOR

FIFA’nın internet sitesine göre, 2010 Dünya Kupası’nda 11 Haziran’da Güney Afrika Cumhuriyeti ile Meksika arasında Johannesburg’da oynanacak açılış maçı için en ucuz bilet 140 Euro (yaklaşık 300 TL) olacak.

Grup maçları için şu an en ucuz bilet fiyatının 56 Euro (yaklaşık 120 TL) olduğu Dünya Kupası’nda, 11 Temmuz’da oynanacak final maçı için en pahalı bilet ise şu an 630 Euro’dan (yaklaşık 1350 TL) satışta bulunuyor. Güney Afrikalı yetkililere göre, şimdilik 64 maç için satışa sunulan 3 milyon biletin yarısı satıldı.

Haberin Devamı