Spor Kaiser'den Dünya Kupası eleştirisi

Kaiser'den Dünya Kupası eleştirisi

Paylaş
Kaiser'den Dünya Kupası eleştirisi

FIFA Yürütme Kurulu Üyesi Franz Beckenbauer, 2018 ve 2022 dünya şampiyonalarının düzenleneceği yerlerin kararının aynı zamanda verilecek olmasının hata olduğunu söyledi

Beckenbauer, Bild gazetesinde yayımlanan röportajında, FIFA’nın 2018 ve 2022 dünya şampiyonalarının nerede düzenleneceği konusundaki kararların aynı zamanda verilmesinin bir hata olup olmadığı şeklindeki soruya karşılık, "Evet. Bunu artık herkes söylüyor" diye yanıt verdi.

Bu iki kararın birlikte verilmesi düşüncesinin, istenmeyen anlaşmalara yol açtığını belirten Beckenbauer, dünya şampiyonalarının nerede düzenleneceğini tüm dünyanın merakla beklediğini, ancak şimdi iki kararın bir günde verileceğini kaydetti.

FIFA’nın iki dünya şampiyonası için de inandırıcı bir karar vermesini ümit ettiğini belirten Beckenbauer, dünya şampiyonalarının söz konusu ülkelerde süreklilik bakımından etki bırakması gerektiğini ifade etti.

DÜNYA KUPASI'NDA SKANDAL

Bild gazetesi, "Dünya Kupası Skandalı" başlığı ile verdiği haberde, FIFA’nın 2018 ve 2022 dünya şampiyonalarının nerede yapılacağı konusunda Zürih kentinde bir kriz oturumu yaptığını, FIFA Yürütme Kurulu’nun 3 üyesi hakkında yeni rüşvet suçlamaları olduğunu yazdı.

YENİ RÜŞVET SUÇLAMALARI

Kurul üyelerinin oylarının para ile satıldığı iddiasının da yer aldığı haberde, bir oyun fiyatının 10 milyon Euro olduğu, FIFA’nın bu söylentileri önlemek için el kaldırarak açık oylama yapmayı bile düşündüğü kaydedildi.

KARAR PERŞEMBE GÜNÜ

2018 ve 2022 dünya şampiyonaları için kararların Perşembe günü verileceği, 2018 için Rusya, İngiltere, Hollanda, Belçika, İspanya ve Portekiz’in, 2022 yılı için de Katar, Japonya, Güney Kore, Avustralya ve ABD’nin aday olduğu hatırlatıldı.

Afrika ile iyi ilişkiler içinde olan Katar’ın ve Güney Amerika’dan oy alabilecek olan İspanya ile Portekiz’in anlaşmaya vardığı ifade edilen haberde, Katar’ın seçimi kazanması durumunda Almanya’nın Hessen eyaletinin yarısı büyüklüğünde olan bu ülkede 30 kilometrelik bir alanda 12 stadın yapılacağı, Şeyh Hamad Bin Halife El Thani’nin de, yapılacak olan antrenman sahalarını ve statları klima sistemleri ile soğutmak istediği belirtildi.

Haberde, FIFA’nın bir raporuna göre Dünya Şampiyonası’nın Katar’da yapılmasının aşırı sıcak nedeni ile de fazla riskli olduğunun kaydedildiği bildirildi.

Haberin Devamı