Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kalan görevi üstleniyor
HABERİ PAYLAŞ

Kalan görevi üstleniyor

Bazı durumlarda yumurtalardan biri hasar gördüğü için alınabilir. Bu dert edilecek bir sorun değil. Diğer testisiniz sağlamsa hayatınızı rahatça devam ettirebilirsiniz. Çünkü kalan büyüyerek hormon ve sperm üretimini dengeler

SORU: İdrar yollarında iltihaplanma var İdrar yollarında iltihaplanma var. Doktora gittim, bana ilaç verdi. Bu ilaçları kullandıktan sonra cinsellik sırasında boşalma olduğu zaman ağrı oluyor. Bunun nedeni nedir?

CEVAP: İdrar yolu iltihaplanmalarında boşalma sırasında ağrı olması imkansız değilse de çok nadiren görülen bir durumdur. Gelen meninin içinde kan olup olmaması, prostat ve meni keselerinizin makattan yapılacak ultrason ile değerlendirilmesi, PSA değerlerinize bakılması gibi muayeneye eşlik edecek bazı tetkiklerden sonra bir üroloji uzmanı tedavinizi düzenleyebilir.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

SORU: Testislerimden biri yok olmuş 17 yaşındayım. Doğduktan sonra testislerimin ikisi de inmiş ama 3 yaşında olduğum fıtık ameliyatı sonrası testislerimden biri yok olmuş. 7-10 yaş arası bir kez daha fıtık ameliyatı oldum. Pek çok tetkik yapıldı ama testisi bulamadılar. Bu cinsel hayatımda bir sorun yaratır mı bir de kanser olma riskim var mı? Acaba ne yapmam gerekiyor?

CEVAP: Yapılan fıtık ameliyatı sırasında yumurtanızın hasar görerek alındığı veya dumura uğradığı anlaşılıyor. Burada artmış bir kanser riskinden bahsedilemez. Ayrıca diğer testis hafif büyüyerek kaybettiğiniz organın hormon ve sperm üretmesini dengelemeye çalışacaktır. Tek testisle de sorunsuz yaşayabilirsiniz.

SORU: Ameliyat işe yarar mı? 47 yaşındayım. Gençken çok koşardım. Askerlik bitimime doğru memelerimde büyüme oldu. Doktor “Daha çok büyürse müdahale ederiz” dedi. Bu spordan kaynaklanan bir durummuş. Daha sonra büyüme olmadı ama bu benim psikolojimi bozuyor. Herhangi bir cinsel sorunum yok. 26 yıllık evliyim ve çocuklarım var. Normal görünsünler diye kilo almayı seçtim. Acaba ameliyatla bu durumdan kurtulabilir miyim?

CEVAP: Koşu sporu ile meme büyümesinin bir alakası yoktur. Ancak ağırlık çalışanlarda göğüs kaslarında irileşme görülebilir. Daha ziyade ergenlik döneminde geçici olarak görülen bir durum bazı kişilerde genetik olarak biraz daha belirgin olabilmektedir. Gerçekten sizi rahatsız eden bir görünüm var ise bir plastik cerrahi uzmanına başvurarak bu sorundan yapılacak bir estetik ameliyat ile kurtulabilirsiniz.

Haberin Devamı

SORU: Neden büyümüyor? Oğlum 13 yaşında ama penisi büyümedi. Yaşı ilerledikçe sorun ediyor. Bunun bir tedavisi var mı?

CEVAP: Her çocuğun büyüme ve gelişmesi olduğu gibi cinsel organ gelişimi ve ergenliğe giriş dönemi de önemli farklılıklar gösterebilir. Bir gelişme bozukluğu olduğu taktirde vaktinde durum fark edilirse uygun vakalarda tedavi ile durumu düzeltmek mümkündür. Bu durum ile biz üroloji uzmanları ilgilenmekteyiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder