Gündem Kalaşnikoflu dışkı savaşı

Kalaşnikoflu dışkı savaşı

Paylaş
Kalaşnikoflu dışkı savaşı

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, tarlaya insan dışkısı atıldığı gerekçesiyle iki komşu arasında çıkan tartışma, köy korucularının da katılımıyla meydan savaşına döndü

Olay, dün akşam saatlerinde Siverek’in Kamışlı Köyü’ne bağlı Ekili Mezrası’nda meydana geldi. Çiftçi Lütfü Akar, çalışmak için gittiği tarlasında insan dışkısı gördü.

Dışkının, daha önce de çeşitli nedenlerle tartıştığı komşusu Ahmet Sezer tarafından tarlasına atıldığını iddia eden Sezer, komşusuyla tartışmaya başladı.

Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce, olayı duyan Akar ve Sezer’in çok sayıda yakını da tarlaya gelerek kavgaya katıldı. Birbirine taş ve sopalarla saldıran, tabanca ve kalaşnikof tüfekle ateş açan taraflar, mezrayı savaş alanına çevirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma kavgayı güçlükle sona erdirdi. Olayda kurşunla yaralanan Lütfü Akar ile Mehmet ve Mahmut Sezer, otomobillerle Siverek Devlet Hastanesi’ne gönderildi.

Tarafların yatıştırılmasının ardından kavgaya karıştığı saptanan Ahmet, Seydo, Mehmet, Mehmet ve Mahmut Sezer ile, Mahmut, Mehmet, Ahmet Akar ve Kamil Kaya gözaltına alındı.

2 KİŞİ KÖY KORUCUSU ÇIKTI

Siverek İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülen şüphelilerden Seydo ve Mehmet Akar’ın, köy korucusu olduğu saptandı. İfadeleri alınan şüphelilerden Akar ailesi mensupları, köy korucusu kişilerin kendilerini ölümle tehdit ettiğini ve kavga sırasında korucu silahıyla saldırdıklarını öne sürdü.

Bunun üzerine Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla köy korucuları Seydo ve Mehmet Akar’ın evlerinde bulunan 2 kalaşnikof tüfek, 8 şarjör ve 209 fişeğe el konuldu.

Şüphelilerin sorgulanmasına devam edilirken, 3 yaralının sağlık durumlarının da iyi olduğu belirtildi. Yeni bir kavga yaşanmaması için Ekili Mezrası’nda geniş güvenlik önlemi alan jandarma, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

ŞANLIURFA (DHA)