Magazin Kalaşnikofun balistik incelemesi tamamlandı

Kalaşnikofun balistik incelemesi tamamlandı

Paylaş
Kalaşnikofun balistik incelemesi tamamlandı

Uğradığı silahlı saldırı sonucu yoğun bakımda uyutulan İbrahim Tatlıses'i vuran silahın raporu hazırlandı

Türkücü İbrahim Tatlıses’in program çıkışı son fotoğraflarını çeken iki hayranına polis ulaştı. Biri mühendis olan Almanya’da yaşayan iki hayranının program çıkışında hatıra fotoğrafı çektikleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Polis gençlerin çektikleri resimleri inceledi. İki hayranın heyecandan İbrahim Tatlıses’in fotoğraflarının "flu" çektikleri ortaya çıktı. Öte yandan, olaydan sonra bulunan çekirdek ve kovanların balistik incelemesi tamamlandı. Olayda kullanılan silahın başka bir suçta kullanılmadığı belirlendi.

SADECE FOTOĞRAF ÇEKMİŞLER

İbrahim Tatlıses’in vurulmasıyla ilgili yapılan polis soruşturmasında görgü tanıklarına göre program çıkışında sanatçının fotoğraflarını çeken ve sonrasında anlamsız bir şekilde bağırarak gürültü yaptıkları iddia edilen iki hayranına polis ulaştı.

Programı izleyen ve İbrahim Tatlıses’in hayranı biri mühendis iki gencin kimlikleri belirlenerek, yaralama olayıyla ilgili bilgilerine başvuruldu. Yapılan soruşturmada iki gencin yaralama olayıyla bir ilgilerinin olmadığı sadece İbrahim Tatlıses’in fotoğrafını çektikleri ortaya çıktı. Gençlerin sanatçının yanlarından ayrılmasının ardından fotoğraflarını çekmenin verdiği heyecanla "Yaşasın" diye bağırdıklarını söyledikleri öğrenildi.

Haberin Devamı

Polis gençlerin olaydan hemen önce İbrahim Tatlıses’in çektikleri fotoğrafını da inceledi. Bu incelemede herhangi bir suç unsuru bulunmadı. Gençlerin İbrahim Tatlıses’i de fotoğrafını çekerken heyecandan makineyi salladıkları bu nedenle fotoğrafların flu çıktığı öğrenildi.

KALAŞNİKOF TEMİZ ÇIKTI

Öte yandan olaydan sonra toplanan mermi çekirdekleri ve 11 boş kovanın balistik incelemesi tamamlandı. Kriminal polis laboratuarında yapılan incelemede olayda kullanılan kalaşnikovun başka bir suçta kullanılmadığı ortaya çıktı.

ASILSIZ TATLISES İHBARI, POLİSİ ALARMA GEÇİRDİ

Yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden İbrahim Tatlıses’le ilgili olarak Asayiş Şube ve Organize Şube Müdürlüğü’nün failleri arama çalışması sürerken, öğle saatlerinde Bahçelievler’de yapılan bir ihbar polisi alarma geçirdi.

Silahlı saldırıyı gerçekleştiren saldırganların kullandığı otomobili kullanan kişinin Bahçelievler’de bir adreste bulunduğu ihbarı üzerine çok sayıda polis ekibi bölgeye sevk edildi. Verilen eşkal doğrultusunda bir kişi Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan 25 yaşındaki şüpheli Asayiş Büro Amirliği’ne getirilerek sorgulandı.

Haberin Devamı

Şüphelinin gözaltına alınması üzerine polis merkezine Cinayet Büro Amirliği ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinden polisler de sevk edildi. Gözaltına alınan şüpheli, yaklaşık iki saat süren sorgusunun ardından saldırıyla ilgisi olmadığı belirlenerek serbest bırakıldı.

(DHA)