Serhan Sokulgan Kalben'in reklam başarısı
HABERİ PAYLAŞ

Kalben'in reklam başarısı

Haberin Devamı

Müzik sektörü ne kadar kan kaybetti dense de, doğru ve iyi projeler her zaman yolunu buluyor. Özellikle farklı olan her şey, kendini bir bütün olarak yansıtabiliyor. Bunun için yapılan projeye inanan ve arkasında duran bir ekibin olması da çok önemli. Kalben yıllardır şarkı söylüyor. Hatta albümü çıkmadan evvel, takip eden bir kitle bile vardı. Konserleri gittikçe büyüdü, ilgi gördü. Bunu tetikleyen en büyük pay şüphesi reklam müziklerinde kendi sesi ve şarkılarıyla yer almasıyla oldu.



Önce "Her yerde saçlar" tüm genç jenerasyonun diline takıldı. Şimdiler de zaten hızla tırmanan "Haydi söyle" cover'ı Alliyanz'ın dokunaklı reklam filmi şarkısı oldu. Bir zamanlar Nil Karaibrahimgil de aynı strateji ile yükselmişti. Ancak onun her zaman arkasında eşi reklamcı Serdar Eren vardı. Kalben tek başına ve hızlıca ilerliyor. Kalben bence son zamanlarda yapılan en organik işlerden.

ZANZİBAR'IN AMBİYANSI


Bu sezon hemen hemen bir çok işletmede canlı müzik yapılmaya başladı. Canlı müzik işine daha evvelden başlayan bazı işletmeler gerçekten uzun yıllardır istikrarlı giderken, kimileri maalesef pes edip vazgeçiyor.



Canlı müzik konusu işletmeler adına gerek bütçe açısından, gerek bir bütünlük açısından her zaman risklidir. Bu işin arkasında durup müşteri kitlesinin beklentisine cevap vermekse ticari anlamda çoğu zaman maalesef zor. Ama insanlar ne olursa olsun canlı müziksiz yapamaz oldular. Çoğu geç saatte başlayan canlı müzik hadisesine katılamayanlar da var tabii ki. Gece yarısından sonra başlayan canlı müziği beklemek istemeyenler için Frankie dışında Zanzibar biçilmiş kaftan. Zorlu Center'ın üst katında yer alan Zanzibar haftanın belli günleri canlı müzik yapıyor. Saat 22:00 gibi başlayan programların içinde Kürşat Başar ve orkestrası oldukça beğeniliyor. Benim gittiğim cuma akşamı oyuncu Serhat Tekin vardı. Serhat Tekin'in performansı ve şovu birleşince gerçekten güzel oluyormuş. Zanzibar'ın ambiyansı gerçekten şık ve keyifli. İşletme ekibi herkesle tek tek ilgilenip o eski günlerde aranan kaliteyi ve müziği yan yana sunmak için ellerinden geleni yapıyor.

KARAKÖY'ÜN YENİSİ DRONE


Karaköy'de yeni mekanlar hız kesmeden açılmaya devam ederken, uzun zamandır üzerinde çalışılan ve merak edilen bir mekan daha geliyor. İstanbul gece hayatında isminden sıkça söz ettiren ve bir çok mekanı başarılı kılmış Nedim Binler'in yeni projesi Drone bu hafta kapılarını açıyor. Mekanın mimarisi gerçekten çok huzurlu ve estetik olmuş. Mimar Abdullah Burnaz güzel bir iş çıkarmış. Drone kapılarını 22:00'de açacak haftanın 4 günü çarşambadan cumartesiye 04:00'e kadar hizmet verecek. 80'ler 90'lar ve 2000'lere uzanan müzikler Dj Can Parlak direktörlüğünde olacak.

Bu kış trend mekanların başında olacağına inandığım Drone İstanbul gece hayatında tanınmış tüm ünlü simaların akın ettiği bir yer haline gelecek. Benden söylemesi.

KALP SAĞLIĞINA DİKKAT


İnsan sağlıkla ilgili başına bir şey gelmedikçe bazı şeyleri es geçebiliyor. Her insan gerçekten yılda bir kez sağlık kontrolünden geçmeli ki illa başına bir şey gelince doktor hastane gezmemeli. Kalple ilgili çok ufak bir sorun yaşayınca soluğu Bingür Sönmez Hoca'da aldım.



Memorial Sağlık Grubu Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı olan Bingür Sönmez Türkiye'de olduğu kadar ünü yurtdışında bile yankılanıyor. Bingür hoca bugüne kadar tanıdığım bir çok doktordan çok başka. Neden mi? Bir kere branşı gibi kalpten yaklaşıyor tüm hastalarına. Bu hassas iş için illa çok büyük okullar bitirmek yetmiyor. Hocanın muayenesine girer girmez bambaşka bir enerji karşılıyor. Manevi değeri olan ve tüm dünyadan gelen hediyeleri masasını rengarenk ve alışılmışın dışında kılıyor. Herkese elinden geldiğince cevap vermeye çalışıyor. Dünyanın bir çok yerinde seminerler veren Bingür Sönmez gibi profesörlerimiz pamuklara sarıp daha da çok alkışlamalıyız.

BİR ÇİFT MUTLULUK PROJESİ


Amacına ulaşan yardım kampanyalarını hep takip etmeye çalışmışımdır. Özellikle içinde çocuklar varsa daha da hassas yaklaşmaya çalışıyorum. Doğu'da yaşayan binlerce çocuğa küçücük sıcak dokunuş bile yapmak onlar için paha biçilemez bir mutluluk.



Son yıllarda çocuklar için yürütülen en güzel amaçlardan bir tanesi de "Bir Çift Mutluluk Projesi" tamamen bir iyilik projesi olup soğuk Anadolu köylerindeki 6-8 yaşlarındaki ilkokul öğrencilerinin okullarına terlik ya da kara lastik yerine, soğuğa dayanıklı ayakkabılar ile gidebilmelerini sağlamak amacıyla oluşturulmuştur.
2015 Ocak ayından bu yana 3500 öğrenciye ayakkabılarını teslim edilmiş.Siz de bu proje için ufacıkta olsa yardım elinizi esirgemeyin. Aşağıdaki linklerde projenin yardım bekleyen okullar listesinin linkini inceleyebilirsiniz.

https://insaninternational.org/birciftmutluluk/birciftmutluluk.html

KOMEDİ FESTİVALİ


BKM'nin düzenlediği Komedi Festivali gerçekten çok güzel bir işti Demet Akbağ ile açılış yapan festival, geçtiğimiz akşam radyocu Yasemin Şefik ile devam etti. İlk stand up gösterisini yapan Yasemin doğaçlama replikleri ile herkesi çok güldürdü.



Yasemin ilerde bu işi daha da eğlenceli bir hale getirerek daha da büyütecek bence. Zaten ülkemizde kaç tane kadın komedyen ve güldüren var ki? Bence çoğalmalı diye düşünüyorum. 6 gün süren komedi festivalinde 25 gösteri sergilendi.




Sıradaki haber yükleniyor...
holder