Beden Sağlığı Kalbinden portakal büyüklüğünde tümör çıktı

Kalbinden portakal büyüklüğünde tümör çıktı

Paylaş
Kalbinden portakal büyüklüğünde tümör çıktı

Hakkari’den göğüs ağrısı şikayetiyle Van’a gelen Arif Çiftçi’nin (53) kalbinde tespit edilen portakal büyüklüğündeki tümör, başarılı bir operasyonla alındı

Hakkari’de yaklaşık 2 yıldır göğsündeki ağrılar nedeniyle doktor doktor dolaşan Arif Çiftçi, en son Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ali Kemal Gür yaptığı operasyonla Arif Çiftçi’nin kalbindeki portakal büyüklüğündeki tümörü aldı.

100 KİŞİDEN 2 VEYA 3'ÜNDE GÖRÜLÜYOR

Yrd. Doç. Dr. Ali Kemal Gür, kalpteki kitlenin çok nadir görülen bir hastalık olduğunu belirterek, "Hastamızın kalbinde yaklaşık 8 santimetrelik bir kitle vardı. Kendisine bunun çıkarılması gerektiğini söyledik. 100 bin kişiden 2 veya 3 kişiden görülen bir hastalık. Milyonda bir de tümörün kötü olma ihtimali var. Bizim çıkardığımız kitle görünümü itibariyle iyi huyluya benziyordu. Ufak bir göğüs ağrısı şikayeti sonrası yapılan kardiyoloji ekosunda bu tür kitleler görülebiliyor. Bu kitlelerin erken çıkarılmasında fayda var çünkü büyüdükçe hem kapaklara zarar veriyor hem de akciğere ve beyne pıhtı atarak felce sebep olabiliyor " dedi.

Haberin Devamı