Tereyi saplarıyla tüketin kolesterolü engelleyin
Kalbi yaşlandıran en önemli sebeplerden biri kötü kolesteroldür. Kötü kolesterol yüksekliği kalp ve damar hastalıklarının en önemli sebebidir. Tere, kötü kolesterolü düşürüp, iyi kolesterolü yükselttiği için kalp ve damar sağlığı açısından önemli bir yeşildir. Güçlü bir antioksidan olduğu için de kalp-damar dokusuna zarar verebilecek serbest radikallerle savaşır. Terenin çiğ ve saplarıyla tüketilmesi önerilir; ancak salata içinde ya da yemeklerle de tüketilebilir. Genelde ıspanak bilinse de tere, demiri en zengin oranda içeren yeşillerdendir. Kalbin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan tere, linolik yağ asitleri ve kalsiyumu da yoğun oranda içerir. Tere tüketirken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de taze olması ve kesinlikle sararmamış olmasıdır.