Spor Kale Eray'a emanet

Kale Eray'a emanet

Paylaş
Kale Eray'a emanet

Muslera ve Ufuk sakat, Aykut ise UEFA'ya verilen listede yok. Aslan'ın önündeki iki kritik sınavda, kaleyi altyapıdan yetişen Eray İşcan koruyacak. 22 yaşındaki eldivenin aylık kazancı 2 bin 500 TL, kariyeri boyunca aldığı süre ise 104 dakika

Eray İşcan... Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki Kopenhag ve Süper Lig’deki Fenerbahçe maçlarında Muslera’nın yerine kaleyi o koruyacak. Zira Uruguaylı eldivenin ayak baş parmağındaki kırık nedeniyle 1 aydan önce sahalara dönmesi beklenmiyor. Ayrıca Ufuk Ceylan’ın da kasığında bir problem bulunuyor ve mecburiyet nedeniyle Danimarka’ya götürülecek, çünkü Aykut’un ismi UEFA’ya verilen 25 kişilik listede yok. Peki bu kritik sınavlarda kaleyi koruyacak olan Eray İşcan kimdir ve bu strese ne kadar hazır?

TOPLAM 3 RESMİ MAÇI VAR

19 Temmuz 1991’de doğan Eray, Galatasaray altyapısında yetişti. Uzun süre altyapı takımlarında görev yaptıktan sonra Kardemir Karabük’e kiralandı, ancak Ufuk ve Aykut gibi isimlerin formsuzluğu nedeniyle Fatih Terim tarafından geri çağrıldı. Kulübenin değişmez ismi haline gelen 22 yaşındaki kaleci, sadece 3 resmi maçta 104 dakika forma giyebildi. Genç eldiven geçen sezon Balıkesir’le oynanan kupa sınavında 5 dakika, şampiyonluğun garantilendiği Sivasspor karşılaşmasında da 9 dakika görev aldı ama 1 gol yedi. Bu sezon da Muslera yol yorgunu olduğu için Arena’daki 1-1’lik Antalyaspor karşılaşmasında 90 dakika forma giydi.

O DA YENİ AMELİYAT OLDU


Eray’ın kontratı sezon sonunda bitecek. Aylık kazancı ise 2 bin 500 TL. Transfermarkt verilerine göre yaklaşık 160 milyon Euro’luk bir takım değerine sahip olan Galatasaray’da Eray’ın nasıl bir performans ortaya koyacağı tam anlamıyla merak konusu. Bu arada Eray İşcan da Eylül ayında sol diz iç menisküsündeki yırtık nedeniyle ameliyat edilmişti. Ancak şu anda oynamasına engel bir durum yok.

ERAY'IN İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı