Kültür - Sanat Kaleydoskop Karma Cam Sergisi Galata'da...
Paylaş
Kaleydoskop Karma Cam Sergisi Galata'da...

Türkiye'nin tek seremik galerisi olarak sanat hayatına devam eden D'Art Galeri, genç sanatçılara verdiği destekle bir kez daha karşımızda...

Küratörlüğünü önemli seramik sanatçılarından Duygu Bağlan'ın, organizatörlüğünü ise Can Zaimoğlu'nun yaptığı D'Art Galeri, seramik ve cam sanatının geniş kitlelere yayılması için sergiler açmaya devam ediyor. Son olarak öğrenciler ve akademisyenlerin bir arada eserlerinin sergileneceği Kaleydoskop Karma Cam Sergisi'ni 14 Ocak - 5 Şubat tarihleri arasında sanatseveler ziyaret edebilecekler.

KALEYDOSKOP KARMA CAM SERGİSİ


Kaleydoskop; içine farklı açılarda ayna parçalarının yerleştirildiği ve bakıldığında dışarıdan yansıyan ışığı farklı açılarla kırarak renkli desenler görülmesini sağlayan bir aygıttır. Çoğu zaman içerisindeki görüntülerin çiçeğe benzemesinden dolayı çiçek dürbünü olarak da bilinir.


Bütüncül bir yapı içerisinde küçük detay çözümlemeleri ve farklılıkların kullanımıyla zengin bir görsel çeşitlilik sunan kaleydoskop, bu bağlamda grubun bir araya gelmesinde ve bu serginin oluşumunda esin kaynağı olmuştur. Sergide yer alan eserler de, her biri kendine özgü bakış açıları ve hikâyeleriyle serginin bütününe önemli katkılar yapmaktadır. Başka bir ifadeyle “Kaleydoskop” Karma Cam Sergisi, sözü camla biçimlenen anlatım dillerinin, farklılaşan estetik ve teknik yansımalarını bir arada görebilme fırsatını sunmaktadır. Ülkemizde camın sanatsal bir nesne olarak algılanması noktasında Kaleydoskop adı altında daha önce Ankara da bir araya gelen grup her sergide farklı sanatçılarla, sanatseverlerle buluşmayı hedefliyor. Grup üyelerinin ortak özelliği Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Bölümü öğrenci, mezun ve hocalarından oluşmasıdır. İstanbul da eserleriyle ilk kez D’art Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak olan grup, hem sergide yer alan genç sanatçıların tanınmasına hem de cam alanında yapılacak bu ve benzeri organizasyonlara önemli katkılar verecektir.

Haberin Devamı