Gündem 'Kalıbına tükürülen vali' çocukları çağırdı

'Kalıbına tükürülen vali' çocukları çağırdı

Paylaş
'Kalıbına tükürülen vali' çocukları çağırdı

İnternette yıldızı parlayan sınıf başkanı iki kıza Bursa Valisi hiç kızmamış

Bursa Orhangazi ilçesinde eğitim gördükleri ilköğretim okulunda arkadaşlarıyla olan diyaloglarını içeren video görüntüleri internetteki paylaşım sitelerinde çıktıktan sonra haber olan iki öğrenciyi kabul etti. Vali Harput, bir şov programında kendisi hakkında, "Öğretmenimiz de gelecekti ama kalıbına tükürdüğüm Vali izin vermedi" sözlerini söyleyen küçük Havva'yı makamında kabul etti. Bu sözlerden gocunmayan, büyüklük örneği ve örnek bir davranış sergileyen valinin bu tutumu takdire değer bulundu.

Haberin Devamı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Orhangazi ilçesinde eğitim gördükleri ilköğretim okulunda arkadaşlarıyla olan diyaloglarını içeren video görüntüleri internetteki paylaşım sitelerinde çıktıktan sonra haber olan iki öğrenciyi kabul etti.

İlköğretim okulu öğrencileri Gizem Yüksel ve Havva Mutlu, Orhangazi Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, İlçe Milli eğitim Müdürü İbrahim Aydın ve velileriyle birlikte Vali Harput'u makamında ziyaret etti.

BEYAZ BÖYLE SUSTURMUŞTU:

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer245","245","201001","245-1.jpg");



Öğrenciler, kendilerini makam odasının girişinde karşılayan Vali Harput'a, elini öptükten sonra çiçek ve bir tablo sundu.

Vali Harput, her iki öğrenciye, “Sizi televizyonda izledim ve çok beğendim. İkinizi de o kadar pratik zekalı, kabiliyetli ve o kadar başarılı gördüm ki, 'bu çocuklar geleceğin çok büyük insanları olacak' dedim” dedi.

Haberin Devamı

Harput'un “Gelecekte ne olmak istiyorsunuz?” yönündeki sorusu üzerine önce “Ülkemize faydalı bir meslek sahibi olmak istiyoruz” diyen öğrencilerden Havva Mutlu, daha sonra “bilim adamı”, Gizem Yüksel ise “polis” yanıtını verdi.

İki öğrenciyi de yeteneklerinden ve başarılarından dolayı kutlayan Vali Harput, daha sonra şunları kaydetti:

“Öğretmenlerinizle de konuştum. Derslerinizin çok iyi olduğunu söylediler. Sınıfta da çok uyumlu çocuklarmışsınız. Öğretmenleriniz, terbiyeli, uyumlu, çalışkan, başarılı, arkadaşlarıyla iyi geçinen saygılı çocuklar olduğunuzu söyledi. Ben çok sevindim ve ikinizi tanımak istedim. Sizi yakından tanıma fırsatı buldum. Bundan sonra okuma noktasında her türlü sıkıntınızın çözümü için arkanızda ben bulunacağım. Bunun manası ne? Bunun manası 'çok çalışacağım, üniversiteyi bitireceğim ve çok büyük insan olacağım, sıkıştığım zaman vali amcama gideceğim' diyeceksiniz. Bunu aklından çıkarmayacaksın. Böylece inşallah siz üniversiteyi bitirinceye kadar arkanızda vali amcanızın desteği devam edecek. Siz hep önünüze bakacaksınız, hep çalışacaksınız, hep daha başarılı olacaksınız, hem ailenize anne ve babanıza hem memleketinize hem de insanlığa çok faydalı birer insan olacaksınız.”

Haberin Devamı