Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kalıcı bir etkisi yok
HABERİ PAYLAŞ

Kalıcı bir etkisi yok

Haberin Devamı

Saç dökülmesi için kullanılan bazı ilaçlar erkeklik hormonunu düşürerek libidoyu yani cinsel arzuyu azaltabiliyor. Ancak bu ilaçların etkisi geçici. Bırakıldığında sorun ister psikolojik isterse hormonlardan kaynaklansın ortadan kalkıyor

SORU: Kısırlık yapar mı?

Bende erkek tipi saç dökülmesi var. Bunun için dermatoloji uzmanına gittim. Bana bir ilaç verdi ve “6 ay, 1 yıl kadar kullan. Sonuca göre tedaviye devam ederiz” dedi. İlacın yan etkileri başladı. Bu ilacın yan etkileri için kalıcı ve kısır yapıcı diyen internet siteleri var. Sizce bu ilacı bırakmalı mıyım ya da yan etkileri ilacı bıraktığım zaman geçer mi? Kısırlık yapar mı? CEVAP Saç dökülmesi için kullanılan bazı ilaçların testosteron yani erkeklik hormonunu düşürerek libido diye tabir ettiğimiz cinsel arzuyu azalttığı bilinmektedir. Durumunuzun bundan mı kaynaklandığı ya da psikolojik mi olduğu ancak hormon testleri ile anlaşılabilir. Kullandığınız ilacın etkisi geçici olduğundan bırakmanız halinde ister psikolojik olsun ister ise hormonlarınız bir miktar etkilenmiş olsun sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum.

SORU: Ameliyat şart mı?

5 aydır idrar yolunda taş var. Kalınlığı 8 milim. Pek çok ilaç kullandım, spor yapıyorum, bol su içiyorum. Doktorum ameliyat taraftarı. Ameliyat penis içine tel sokularak yapılıyormuş. 8 milimlik taş kırılmaz mı? Taş idrar yolunun sonuna yakın. Bu yüzden mesaneye düşemiyor, sanki oraya yapışmış. Sol böbrekte de yeni 3 milim bir taş daha oluşmuş. Ne tavsiye edersiniz? CEVAP Sadece çok az oranda idrar yolu taşı ilaç ile tedavi edilebilir. En fazla 9 milim çapına kadar olan taşların düşme şansı olmasına rağmen bazen daha küçük taşlar da düşmeyebilir. Bu durumda taşın büyüklüğüne, kişinin anatomik yapısına, teknolojik imkanlara ve üroloji uzmanının tercihlerine göre değişik tedaviler uygulanabilir. Bunların başlıcaları ESWL denilen vücut dışından sadme dalgaları ile taşın kırılması, endoskopik yöntemler ile lazer de kullanılabilerek taşın alınması veya açık ameliyat yöntemleridir.

SORU: Neden sertleşmiyor?

19 yaşındayım. Sertleşme olmuyor. Bir de sertleşme olmadan boşalıyorum. Ne yapmam gerekiyor? Bunun için doktora mı gitmem gerekiyor? CEVAP Penisinizde hiç sertleşme olmuyorsa, sabah kalktığınızda veya el ile boşalma yaparken veya cinsel bir heyecan duyduğunuzda tam bir sertleşme olmuyorsa, özellikle de kendinizi bildiğinizden beri durum bu şekilde ise bir üroloji uzmanına hatta özellikle androloji dalında çalışan bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder