Gündem Kalorifer kazanı patladı: 3 yaralı

Kalorifer kazanı patladı: 3 yaralı

Paylaş
Kalorifer kazanı patladı: 3 yaralı

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'ndeki Veysel Apartmanı'nın kalorifer kazanının patlaması sonucu apartman görevlisi, eşi ve oğlu yaralandı

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nde 10 katlı apartmanın bodrum katındaki kalorifer kazanın patlaması sonucu 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. Şiddetli patlamada binalar ve araçlarda büyük hasar meydana gelirken, çökme tehlikesi bulunan bina ile yanındaki apartmanda yaşayanlar tahliye edildi.

Haberin Devamı

Bağlar’ın Sento Caddesi üzerinde bulunan 10 katlı 40 daireli Veysel Apartmanı’nın bodrum katında bulunan kolorifer kazanında saat 18.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle şiddetle patlama meydana geldi. Patlamanın duyulmasıyla birlikte kentteki polis, sağlık ekipleri, itfaiye ve sivil savunma ekipleri alarma geçerek hızla olay yerine hareket etti.

Patlamada bina görevlisi Cesur Dönmez, İrfan Karakeçi, Fatma Kaya ve apartmanın karşısında bakkal dükkanı bulunan Şeyhmuz Demirci, yaralandı. Hastanelere götürülen yaralılardan bakkal Şeyhmuz Demirci, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Diğer yaralıların tedavisinin sürdüğü ve bina görevlisi Cesur Dönmez’in durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Patlamada, Veysel Apartmanı ve yanında bulunan binalar ile çevrede bulunan araçlarda büyük hasar meydana geldi. Apartmanın bulunduğu cadde kırılan cam parçaları ve çevreye yayılan molozlarla kaplandı. İki binanın kolonları büyük hasar gördüğü gerekçesiyle binalarda yaşayan aileler tahliye edildi.

Ekipler, binalarda başka yaralı olup olmadığını belirlemek için arama çalışmaları yaptı. Polis, çevrede güvenlik önlemli alırken, yapılan anonslarla bölgede bulunan vatandaşların binaların yıkılma tehlikesine karşı dikkatli olmaları ve binalara yaklaşmamaları istendi

. Görgü tanıkları, patlamanın meydana geldi bina çevresinde gündüz saatlerinde sayıları hayli fazla olan çocukların oynadığını belirterek, “Akşam olması nedeniyle çocuklar evlerine gitti. Çocukların bulunduğu saatte patlama olsaydı, facia yaşanabilirdi” dediler. Yetkililer, ilk incelemede patlamaya kalorifer kazanındaki basıncın neden olduğunu ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.

Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, (DHA)