Sağlık Kalp hastalarına sıcak uyarısı

Kalp hastalarına sıcak uyarısı

Paylaş
Kalp hastalarına sıcak uyarısı

Uzmanlar artan hava sıcaklıklarına karşı özellikle kalp hastalığı bulunanların dikkat etmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu

Denizli Devlet Hastanesi Kalp Damar Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent Çümen, yaz mevsimiyle birlikte yüksek dereceleri bulan hava sıcaklığının, özellikle kalp hastaları açısından bazı riskler taşıdığını, bu nedenle kalp hastalarının çok dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Dr. Çümen, aşırı sıcak ve nemli günlerde, kalp krizi geçiren veya kalp ve damar hastalığı nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının arttığını ifade etti. Dr. Çümen, "Olası bir kalp krizini önlemek için, özellikle kalp hastası olan kişilerin bol sıvı alarak güneşin zararlı etkilerinden korunmaları çok önemlidir.

Kalp hastalarının büyük bir kısmı sıcak yaz aylarında kışa göre çok daha rahat davranıyor ve efor gerektiren sporları yaparak kendilerini zorluyor" dedi.

Dr. Bülent Çümen, hastaların yaz aylarında kendilerine dikkat etmediğini kaydetti. Dr. Çümen, "Hastalar, özellikle yaz döneminde diyetlerini gevşetip, ilaçlarını azaltıp ya da tamamen bırakıp kendilerine zarar verebiliyor.

AÇIK RENK VE TERLETMEYEN KUMAŞLAR TERCİH EDİLMELİ

Tansiyon ve kalp hastaları yaz aylarında açık renkli, bol ve rahat, terlemeyi artırmayan kumaştan yapılmış giysiler giymeli. Kalp rahatsızlıklarının önüne geçmek için beslenmeye çok dikkat etmeliler.

Özellikle ağır, yağlı yemeklerden kaçınmalı, az ve sık aralıklarla, sebze ve meyveden zengin bir tarzda beslenilmelidir" diye konuştu.

AŞIRI MADEN SUYU TÜKETMEYİN

Aşırı maden suyu tüketiminin tansiyonu yükseltebileceği uyarısında da bulunan Dr. Çümen, kalp hastalarının maden suyu tüketiminde dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Ramazan ÇETİN/DHA

Haberin Devamı