Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kalpte sorun varsa...
HABERİ PAYLAŞ

Kalpte sorun varsa...

Haberin Devamı

Kalp ve damar problemi olanların yıllar içinde sertleşme sorunu yaşadıklarını biliyoruz. By-pass ameliyatı geçirenlerde ise stres ve merak ereksiyon sorununu beraberinde getirebilir. Unutmayın kendine kendine geçmez, uzmana başvurun.

SORU: İdeal penis boyu kaç olmalı?

18 yaşındayım. Penisim 13 santim. Ama yine de endişeleniyorum. İdeal penis için bir ölçü var mı?

CEVAP

Türkiye’nin penis konusundaki ortalamaları Amerika ve Avrupa’nın ortalamasından biraz düşük olmakla birlikte Çin ve Japonya’nın ortalamasından daha yüksektir.

Penisini küçük bulanların çoğu da aslında psikolojik etkiler altında olup, yanılmaktadır. Penis boyunu doğru şekilde ölçmeyen, hatalı kıyaslamalar sonrası psikolojik bunalıma düşen birçok kişinin bize başvurduğunda normal sınırlar içinde olduğunu gözlemliyoruz. Cinsel ilişki kurmaya yetecek ereksiyon halindeki penis boyu 10 santimden itibaren normal kabul edilir.

Ortalaması sertleşmiş halde 13 santim civarındadır, ırklara göre farklılık gösterir. Ama aynı şekilde kadınların cinsel organlarıyla ilgili ölçüler de ırklara göre farklılıklar gösterir. Ama sonuçta burada amaca bakmak gerekiyor, amaç cinsel haz ve çocuk sahibi olmak ise bunların boyutla hiçbir ilgisi yoktur.

SORU: Tedavi olmam mümkün mü?

2 yıl önce by- pass ameliyatı oldum ve daha sonra iktidarsızlık başladı. Tedavim mümkün müdür veya zamanla eski durumuma döner miyim?

CEVAP

By-pass geçirmiş olmanız zaten damar sorununuz olduğunu; damar hastası olduğunuzu ortaya koyuyor. Bu nedenle muhtemelen kısmen de olsa kalp ameliyatınız öncesi bir miktar sertleşme sorununuz olduğunu sanıyorum.

Kalpteki damarlarında sorun olan bir kişinin benzer sorunu penis damarlarında da yaşaması normal bir durumdur. Buna ek olarak ameliyat stresi ve ameliyat sonrası buna eklenen evham hali de şu andaki durumunuzun kaynağı olabilir. Zamanla düzelmeniz mümkün değil, en kısa zamanda bir üroloji-androloji uzmanından yardım almanızı öneririm.

SORU: 2 kere mastürbasyon yapamıyorum, neden?

Haftada 2- 3 kez mastürbasyon yapıyorum. Ama arka arkaya 2 defa yapamıyorum. Çok zorlarsam 2 defa oluyor. Çok az zevk alıyorum. Daha önce hiçbir kadınla ilişkiye girmedim. Eğer bir kadınla ilişkiye girsem de yine 1 defadan fazla boşalamaz mıyım? Ya da kadınla olduğu zaman ikinciyi rahat yapabilir miyim?


CEVAP

Neden üst üste iki defa mastürbasyon yapmaya çalıştığınızı anlamadım. Bu bünyenin yapısı ile ilgili bir durum, tıpkı yemek yedikten sonra bir süre acıkmamak gibi...

Doyuma ulaştıktan sonra herkes belirli bir süre uyarılmayabilir, ereksiyon olmayabilir. Bu süre de kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bu konudaki performansınız kadar umarım diğer fiziki, sosyal ve entelektüel performanslarınız konusunda da duyarlısınızdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder