Sağlık Kalsiyum alınca hareket edin

Kalsiyum alınca hareket edin

Paylaş
Kalsiyum alınca hareket edin

Sadece kalsiyumu almak önemli değil, onu vücuda yaymak gerekiyor. Eğer sadece kalsiyumu alıp oturuyorsanız ve kaslara, kemiklere o kalsiyum ulaşamıyorsa hiçbir faydası olmuyor

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Özdemir, sadece kalsiyumu almanın değil, onu vücuda lokalize etmenin de önemli olduğunu belirterek kalsiyum alındıktan sonra mutlaka hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Süt ve süt ürünleri üzerine bili diye konuştu.

Özdemir, özellikle gençlerin kalsiyumun öneminin farkında olmadığının altını çizerek ileri yaşlarda kalsiyum eksikliğinden dolayı kemik hastalıklarının görüldüğünü, söz konusu hastalığa da Türkiye’de en sık Erzurum’da rastlandığını ifade etti.

Sütü çok öne

ÇOCUKLARA SÜT İÇİRİP UYUTMAYIN

Özdemir, "Sadece kalsiyumu almak önemli değil, onu vücuda lokalize etmek gerekiyor. O da hareketle oluyor. Yani kalsiyumu alıp oturuyorsanız bundan da bir sonuç alamıyorsunuz. Kalsiyumu günlük ağırlıklı olarak sütten ve yoğurttan almak gerekiyor. Bunun yerine peynir de tüketilebilir" ifadesini kullandı.

"100 gram peynir 600 miligram kalsiyumu karşılar. 100 gram kaşar peyniri yerseniz kalsiyum ihtiyacının hepsini karşılarsınız ama hem ekonomik olarak hem de vücudumuza her gün bu kadar peynir iyi gelmeyebilir" diyen Özdemir, herkesin kalsiyum konusunda bilinçli olmasını istedi.

Haberin Devamı

Annelere de uyarıda bulunan Prof. Dr. Özdemir "Çocuklara süt içirip, hemen uyutmamak gerekiyor. Çocuk sütünü içip, biraz hareket etmeli. Kalsiyumun vücuda lokalize olması açısından hareket etmesi önemli. Çocuklar sütü günün her öğünü tüketmeli" dedi.

AA