Siyaset Kamalak: YSK'nın kararı anayasaya uygun ama...
Paylaş
Kamalak: YSK'nın kararı anayasaya uygun ama...

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 12 bağımsız milletvekili adayı ile ilgili iptal kararını değerlendirirken, "YSK'nın kararı Anayasa'ya uygundur ancak Anayasa hukuka uygun değildir. Çünkü mevcut Anayasa darbe ürünü bir anayasadır" dedi.

Saadet Partisi’nin seçim beyannamesini açıklamak üzere Büyük Anadolu Otel’e gelen Kamalak, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Mustafa Kamalak, YSK’nın iptal kararının sorulması üzerine, YSK’nın yüksek hakimlerden oluşan bir kurul olduğunu ve hakimlerin kararlarını kurallara göre verdiğini söyledi. Hakimlerin olayı mevcut kanunlara göre değerlendirdiğini belirten Kamalak, "Yüksek Seçim Kurulunun bu olayda da önüne gelen davayı yürürlükteki kanunlara göre değerlendirdiği kanaatindeyim" dedi.

Haberin Devamı

YSK’nın kararına ilişkin haberleri izlediğini anlatan Kamalak, bu haberlerde bütün sorumluluğun YSK’nın üzerine atılmak istendiğini ancak asıl sorumlunun siyasiler olduğunu ifade etti.

Hakimlerin uyması gereken bir yasanın olduğuna işaret eden Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Anayasa’nın 76. maddesi var. Kimlerin milletvekili seçilemeyeceğini o madde düzenlemektedir. Benim kanaatim o. Kararın siyasi olduğunu sanmıyorum. Kararın siyasi olması için hakimlerin bir gerekçesinin olduğunu sanmıyorum. Sorumluluk siyasilerindir. Benim kanaatim YSK’nın kararı Anayasa’ya uygundur ancak Anayasa hukuka uygun değildir. Çünkü mevcut Anayasa darbe ürünü bir anayasadır. Belki de Refahyol hükümetinin yıkılmasının sebebi, Anayasa değişikliğindeki ısrarımızdır. Bu Anayasa Türkiye’ye uymuyor. Mutlak surette değiştirilmesi gerekir. Ben bu Anayasa’ya lehte oy vermedim. Hakimleri burada suçlamanın manası yok ama hakimlerin zaman zaman hukuka aykırı kararları olmuştur. Bunun bir örneği 1999 yılında merhum Erbakan’ın bağımsız milletvekili olmasının engellenmesidir."

Haberin Devamı