Gündem Kameralı Profesyonel Sahtekârlık Sistemi!

Kameralı Profesyonel Sahtekârlık Sistemi!

Paylaş
Kameralı Profesyonel Sahtekârlık Sistemi!

Otel odası ve araç içine koydukları bilgisayarlarla KPSS adaylarına sınav sırasında yanıtları gönderiyorlardı

Bilecik'te otel odası ile araç içerisine koydukları bilgisayar ve cihazlarla Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) giren kişilere soruların yanıtını gönderenler yakalandı. Polis olayla ilgili 8 kişiyi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Bilecik Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler kentteki bir otel odasına bilgisayar ve cihazlar yerleştirerek bu sabah Bilecik Üniversitesi'nde KPSS'ye giren 2 kişiye soruların yanıtlarını gönderen kişilere yönelik operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında sınava giren Orhan B. ve Erol T. ile otel odasında ve sınavın yapıldığı üniversitenin önündeki otomobil içerisinde dizüstü bilgisayar ve alıcı sistemleri kurarak soruların yanıtları veren Mehmet Ali B., Tuncay A., Yavuz Ç., Mesut K., Mahsun K. ve Yakup S. yakalandı.

Gözaltına alınan 8 kişi Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Otel odasında ve otomobil içerisindeki bilgisayarlar ile cihazlara el konuldu.

ADAYLAR SORULARI MİNİ KAMERAYLA ÇEKİYORDU

Yetkililer KPSS'ye giren Orhan B. ile Erol T.'nin soru kitapçıklarındaki soruları mini bir kamera ile çekip üniversite önünde otomobil içerisinde bekleyen kişilere ilettiklerini, bu kişilerin de otel odasında bulunan arkadaşlarına görüntüyü aktardıklarını, otel odasından çözülen soruların yanıtlarının da aynı yöntemle sınavda olan 2 kişiye ulaştırıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Yetkiler gözaltına alınan 8 kişinin sorgulamalarının devam ettiğini, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını bildirdi.

DHA