Spor Kamerun ve yıldızları

Kamerun ve yıldızları

Paylaş
Kamerun ve yıldızları

Güney Afrika'da düzenlenecek 2010 Dünya Kupası'nda E Grubu'nda yer alan Kamerun'un rakipleri; Danimarka, Hollanda ve Japonya

KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ
Kamerun, 2010 Dünya Kupası Afrika elemelerine 2. turdan katıldı. Bu turda Cape Verde Adaları, Tanzanya ve Mauritus ile 1. grupta yer alan Japonya, grubu ilk sırada tamamlayarak 3. tura kaldı.

Kamerun 3. turda Togo, Fas ve Gabon ile 1. grupta yer aldı.

TEKNİK DİREKTÖR PAUL LE GUEN
Çalıştırdığı Takımlar: Rennes, Lyon, Paris Saint-Germain ve Glasgow Rangers.

Kariyeri: Futbolcuyken savunmada görev yapan ve yaklaşık 500 maçta oynayan 46 yaşındaki Le Guen, Fransa Milli Takımı’nda da 17 kez forma giydi.

Bu yılın başında Kamerun’u çalıştırmaya başlayan Le Guen, takım üzerindeki etkisini hemen gösterdi ve takım kaptanlığını uzun süredir bu görevi sürdüren Rigobert Song’dan alarak Samuel Eto’o’ya verdi.

ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR
Samuel Eto’o (Forvet):
Savunmaların en çok çekindiği forvetlerden biri olan Eto’o, hızı ve fırsatçılığıyla dikkat çekiyor. Güçlü bir fiziğe sahip Eto’o, İtalya’nın İnter takımında forma giyiyor.

Her iki ayağıyla da sert ve isabetli şutlar atabilen 29 yaşındaki Eto’o, takımının Dünya Kupası’nda en önemli kozu.

Jean Makoun (Orta Saha):
2010 Dünya Kupası elemelerinde Kamerun’un tüm maçlarında oynayan Makoun, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ve dayanıklılığıyla dikkat çekiyor.

Çok güçlü bir orta saha oyuncusu olan Makoun, maçlarda iki ceza sahası arasında mekik dokuyor.

Uzaktan isabetli şutlar atabilen Makoun, orta sahada rakibin ataklarında kendi savunması için önemli bir isim durumunda. 27 yaşındaki Makoun, Lyon’da oynuyor.

Rigobert Song (Savunma):
Trabzonspor’da oynayan 34 yaşındaki Song, Kamerun’un en tecrübeli isimlerinden. 15 yıldır milli takımda 131 maçta oynayan Song, gücü, hava toplarındaki hakimiyeti ve deneyimiyle ön plana çıkıyor.

18 yaşındayken 1994 Dünya Kupası’nda Brezilya karşısında kırmızı kart gören Song, kupada kırmızı kart gören en genç oyuncu durumunda.

DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ
Dünya Kupası’na daha önce 5 kez katılan Kamerun en başarılı sonucu 1990 Dünya Kupası'nda çeyrek finale çıkarak almıştı.

2

Haberin Devamı