Gündem "Kamerunlu bakanın yeğeniyiz" deyip dolandırdı

"Kamerunlu bakanın yeğeniyiz" deyip dolandırdı

Paylaş
"Kamerunlu bakanın yeğeniyiz" deyip dolandırdı

Antalya'da kendilerini "Kamerunlu bakanın yeğeniyiz" diye tanıtarak bir kişiyi dolandırdığı öne sürülen Fransız vatandaşı iki kişiden biri tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Antalya’da emlakçılık yapan K.D. Asayiş Şube Müdürlüğü, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine başvurarak kendilerini "Kamerunlu bakanın yeğeniyiz" diyerek tanıtan iki kişi tarafından dolandırıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Zanlıların kendisine bir çelik kasa içerisinde siyah kağıtlar gösterdiğini, o kağıtların aslında Avro olduğunu söylediğini belirten K.D, nasıl dolandırıldığını şöyle anlattı:

"Zanlılar bu siyah kağıtların avro olduğunu ve üzerine yağ döküldüğünü söylediler. Bu yağları temizlemek için bir takım kimyasal maddeler kullanıldığını ve gerçek avrolara ihtiyacı olduğunu söylediler. Yanlarında getirdikleri 500 avroluk gerçek banknotu iki adet siyah kağıt arasına koyarak üzerine bir takım kimyasal maddeler döktüler. Siyah kağıtların 500 avroya dönüştüğünü görünce şahıslara inandım. Şahısların diğer siyah kağıtları da avroya dönüştürmesi için 98 bin avro verdim. Şahıslar aynı işlemi bu paralar üzerinde de yaparak, parayı çelik kasaya koyduklarını, üzerinden 36 saat geçtikten sonra alabileceğimi söylediler. Aradan zaman geçince dolandırıldığımı anladım."

Haberin Devamı

Olayın ardından soruşturma başlatan polis ekipleri, şikayetçinin zanlılarla yaptığı cep telefonu görüşmelerinden yola çıkarak, zanlıların numarasını belirleyip iletişime geçti. Fransız vatandaşı zanlılarla 5 yıldızlı bir otelde buluşan polis ekipleri, A.M.E ve J.F’yi gözaltına aldı. Zanlılarla birlikte kimyasal maddeler ile 22 adet çeşitli renklerde, banknot ebadında yağlı kağıt ele geçirildi.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan A.M.E tutuklandı. Diğer zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.