Ekonomi Kamu elektrikli araca binecek

Kamu elektrikli araca binecek

Paylaş
Kamu elektrikli araca binecek

Oyak Renault fabrikasını gezen Sanayi Bakanı Nihat Ergün elektrikli Fluence konusunda bilgi aldı

Renault fabrikasını gezdi

Haberin Devamı

Dün Bursa’da 1 milyonuncu Doblo’nun törenine katılan Sanayi Bakanı Nihat Ergün, daha sonra Oyak Renault fabrikasını ziyaret etti.

Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu ile Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar tarafından karşılanan Ergün, “Türkiye elektrikli araç konusunda öne çıkacak bir noktadadır. Üretimde, modellerde, teknoloji olarak bu çalışmaları biz de destekliyoruz” dedi.

Yeni model oluşturacağız

Kamu araçlarının elektrikli olması konusunda öncülük edeceklerini vurgulayan Ergün, “Elektrikli araçların kullanımını destekleyecek bir vergi modeli oluşturmak gerekecek. Bunun için Maliye ile birlikte çalışacağız. Elektrikli araç teknolojisinde hem araçların üretimi hem pil teknolojisinin geliştirilmesi gibi çalışmalarda Türkiye önemli bir merkez olabilecektir. Bunu bugün gördüm” diye konuştu.

Haberin Devamı

Fluence ZE dünyaya Türkiye’den açılacak

‘Fluence’ın elektrikli versiyonunun Bursa’da üretileceğini söyleyen Tarık Tunalıoğlu, “2011’den itibaren elektrikli araçlar gamını seri olarak üretip, uygun fiyatlarla ticarileştirme konusunda kararlılıkla ilerliyoruz. Elektrikli ‘Fluence’ın üretim hazırlıkları yıl sonuna dek tamamlanacak. ‘Fluence ZE’ dünya pazarlarına ihraç edilecek. Oyak Renault, otomotiv sanayi için yeni bir çığır açacak” dedi.