Gündem Kamuda doktorlara son uyarı

Kamuda doktorlara son uyarı

Paylaş
Kamuda doktorlara son uyarı

'Hekimlerin tam gün çalışması' konusunda Danıştay'ın son sözü söylemesinin ardından Sağlık Bakanlığı, "Ya muayenenizi kapatın ya da istifa edin" çağrısında bulundu

İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, "Artık kamuda iki zamanlı çalışma bitti" dedi. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun kararıyla kamuda iki zamanlı çalışmanın bittiğini, bu kararı müdürlük olarak öncelikle kamu hastanesi başhekimliklerine tebliğ ettiklerini belirten Sağlık Müdürü Özkan, Başhekimliklerin de muayenehanesi olan hekimlere kararı tebli ettiğini kaydederek şöyle konuştu:

"Kamu hastanelerinin dışında özel hastane başhekimliklerine de kararı tebliğ ediyoruz. ’Hem sizin kurumunuzda çalışıp, hem de kamuda çalışan hekim varsa çalıştıramazsınız’ diyoruz.

Kamuya bağlı olmayıp sadece muayenehanesi olan hekimlere de bilgi için durumu bildiriyoruz. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun kararıyla iki zamanlı çalışamayacaklarını belirtip, ’şunlara dikkat etmeniz gerekiyor’ diyoruz."

"YA KAMUDA KALIN, YA İSTİFA EDİN"

İzmir’de Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde çalışan 140 uzmanın aynı zamanda muayenehanesi olduğunu belirten Mehmet Özkan, DHA’nın bu konudaki sorularını yanıtladı. Hekimlerin artık tercihlerini belirleyip gereğini yapmaları gerektiğini kaydeden Özkan, "Süre diye bir şey yok, kararın yayınlandığı günden itibarendir aslında" dedi.

ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE KARARI YÖK VERECEK

İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, hem üniversite hastaneleri hem özelde çalışan uzman hekimlerle ilgili kararı ise YÖK Başkanlığı’nın vereceğini söyledi.

Özkan, 2002 sonu itibariyle Türkiye’deki uzman hekimlerin yüzde 89’unun muayenehanesi olduğunu, İzmir’deki oranın da bu oranla örtüştüğünü kaydetti. Özkan, bugün itibariyle Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde çalışan hekimlerin yüzde 93’ünün artık muayenehanelerinin bulunmadığını açıkladı.