Ekonomi Kamuya ait tesisler gezici işçiye açılıyor

Kamuya ait tesisler gezici işçiye açılıyor

Paylaş
Kamuya ait tesisler gezici işçiye açılıyor

Hükümet, çalışmak amacıyla yaşadığı illerden ayrılarak aileleriyle diğer illere giden mevsimlik gezici işçilere kolaylıklar getiren genelgeyi yürürlüğe koydu

ULAŞIM KOLAYLAŞACAK

Haberin Devamı

Mevsimlik gezici tarım işçisi olarak çalışmak için bulundukları illerden diğer illere aileleriyle gidenlerin ulaşım, barınma, eğitim, sağlık, güvenlik, çalışma ve sosyal güvenlik gibi sorunlarının çözümü için tedbirler alınacak.

Mevsimlik işçilerin il ve ilçelerde geçici konaklamaları için kamuya ait alan ve tesisler bu kişilere açılacak. Ulaşım kolaylığı ve güvenliği için göç döneminde ihtiyaca göre tren seferleri artırılacak. Trafik denetimleri yoğunlaşacak. İlgili kurumlar gerekli bütün tedbirleri alacak.

İZLEME KURULU KURULACAK

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Başbakan Tayyip Erdoğan imzalı genelgeye göre hükümet, merkezde oluşturulacak ‘Mevsimlik Gezici Tarım İşçileri İzleme Kurulu’ ile koordinasyonu sağlayacak.

Haberin Devamı

İş aracılarının belgelendirilmesi zorunlu olacak, belgesiz aracıları Türkiye İş Kurumu denetleyecek. Genelgenin bütçesi İşsizlik Sigortası Fonu’ndan, Çalışma Bakanlığı’nca il özel idarelerine gönderilecek ödenekler ile Sosyal Yardımlaşma Vakıfları ve il özel idarelerinin bütçelerinden karşılanacak.