Gündem Kamyon dev kamyona çarptı 1 işçi yaralandı

Kamyon dev kamyona çarptı 1 işçi yaralandı

Paylaş
Kamyon dev kamyona çarptı 1 işçi yaralandı

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki bir maden ocağından kömür almak üzere ocağa giden 43 yaşındaki Mehmet Eker, yönetimindeki kamyonla, maden ocağına ait dev kamyona çarptı

Şoför kabininde sıkışan ve ağır yaralanan Eker, hastaneye kaldırıldı. Kaza, Soma İlçesi’ndeki Ege Linyit İşletmesi’nin dekabaj (Kömür madeninin üstündeki arazi) sahasında bu sabah meydana geldi. Maden ocağından kömür yüklemek üzere işletmeye giden Mehmet Eker, yönetimindeki 45 YA 9863 plakalı kamyonla, işletmeye ait 47 yaşındaki Hasan Çakan’ın yönetimindeki dev kamyonun sol arka tekerleğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle Eker, hurda yığını haline gelen şoför kabininde sıkıştı. Madende çalışanlar durumu jandarma, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Haberin Devamı

Sağlık görevlileri ağır yaralanan Eker’e ilk müdahaleyi araç içinde yaptı. Kaza yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yoğun bir çalışma ardından Eker’i güçlükle kurtardı. Mehmet Eker’in bir ayağının koptuğu, diğerinin ise parçalandığı belirlendi. Soma Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Eker, daha sonra ambulans helikopterle İzmir’deki bir hastaneye sevk edildi. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Şevket YILMAZ-Erdinç ALKAN/DHA