Gündem Kamyonet 50 metreden uçuruma yuvarlandı

Kamyonet 50 metreden uçuruma yuvarlandı

Paylaş
Kamyonet 50 metreden uçuruma yuvarlandı

Zonguldak'ta, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonet, yaklaşık 50 metrelik uçuruma yuvarlandı

Halat yardımıyla yukarıya çıkarılan 3 yaralıdan 23 yaşındaki Nail Mintaş’ın, “Bir sigara içeyim kendime geleyim” diyerek sigara içmek istemesine görevliler izin vermedi. Kaza, saat 18.45 sıralarında Yayla Mahallesi Kapuz Caddesi’nde meydana geldi.

Haberin Devamı

Zonguldak’tan Gelik Beldesi’ne giden 30 yaşındaki Ömer Aydın yönetimindeki 67 AC 030 plakalı kamyonet, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki beton bariyeri parçalayıp uçuruma yuvarlandı.

Yaklaşık 50 metre sonra istinat duvarına çarparak alt taraftaki tren yoluna düşmekten kurtulan kamyonetin sürücüsü Ömer Aydın ile yanında bulunan arkadaşları Nail Mintaş ve Soner Pazarlı yaralandı.

Hurdaya dönen araçtan kendi imkanlarıyla çıkan yaralıları yukarıya çıkarmak için çalışma başlatıldı. Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, önce 112 Acil Servis ekibinde görevli bir doktoru halat yardımıyla kamyonetin bulunduğu yere indirdi.

Doktorun ilk müdahaleyi yaptığı yaralılardan durumu ağır olan sürücü Ömer Aydın, halata bağlanan sedye ile yukarıya çekildi. Aydın’ın ambulansa taşınması sırasında olay yerinde bulunan bir yakını gözyaşlarına boğuldu. Aydın, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, durumu daha hafif olan diğer 2 yaralı da bellerine bağlanan halatla yukarıya çıkarıldı.

Haberin Devamı

Ambulansa götürülen yaralılardan Nail Mintaş, “Bir sigara içeyim, kendime geleyim” diyerek ağzına aldığı sigarayı yakmak istedi. Ancak sağlık görevlileri buna izin vermedi. 2 yaralı da aynı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Durmuş SEVİNDİK- Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, (DHA