Siyaset 'Kan emici kardeşim Sırrı Sakık'
Paylaş
'Kan emici kardeşim Sırrı Sakık'

Ergenekon'da Şemdin Sakık'ın tanık olarak dinlenmesi tamamlandı. Örgüte nasıl katıldığını anlatan Sakık, "Benim kan emici kardeşim Sırrı Sakık var. Dağa çıkanlar için 'onuru için çıkıyorlar' diyor. Ben de diyorum ki çıkmayanlar onursuz mu?" diye konuştu

"Ergenekon" davasında Şemdin Sakık’ın tanık olarak dinlenilmesi tamamlandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, sanık avukatlarının sorularını yanıtlayan Şemdin Sakık’a, Yalçın Küçük’ün avukatı Hasan Fehmi Demir, "Gizli tanık olmayı siz mi istediniz?" diye sordu.

Haberin Devamı

Sakık, "Ergenekon, Balyoz ve KCK davaları sonrası Türkiye’de artık korkmayı gerektirecek bir durum yok. O yüzden açık tanık olmaya karar verdim" dedi. Örgüte nasıl katıldığını anlatan Sakık, "Benim kan emici kardeşim Sırrı Sakık var. Dağa çıkanlar için ’onuru için çıkıyorlar’ diyor. Ben de diyorum ki çıkmayanlar onursuz mu?" diye konuştu.

>> SAKIK: 'ASKERE GİTMEK İSTİYORUM'

Avukat Hasan Fehmi Demir’in soruları sırasında, görüntüsü salondaki perdeye yansıtılan Sakık’ın duruşma salonunun bulunduğu binada olup olmadığı konusu gündeme geldi. Avukat Demir’in "Şu anda nereden ifade veriyorsunuz?" sorusu üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, araya girerek, "Bunun bir önemi yok. Bu soruyu geçin. Usul ekonomisi açısından bulunduğu cezaevinden getirilip götürülmesi göz önüne alınabilir" dedi.

Demir de bu tanığın iddianamedeki ifadesinin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca talimatla alındığını belirterek, ifadeyi kimin aldığını sordu. Soru üzerine Şemdin Sakık, "İstanbul’dan gelen 3 savcı, 6 sayfalık ifademi burada aldı" dedi. "Burada" şeklindeki ifadesi Sakık’ın duruşmaya Diyarbakır’dan bağlandığı yorumlarına neden oldu. Ancak, mahkeme tarafından bu konuda bir açıklama yapılmadı. Sakık’ın, dün başlanan ifadesinin tamamlanmasının ardından, duruşma yarına ertelendi.

Haberin Devamı

AA