Gündem Kan izleriyle yurda döndü

Kan izleriyle yurda döndü

Paylaş
Kan izleriyle yurda döndü

İsrail'in 31 Mayıs'ta Gazze'ye yardım götüren filoya düzenlediği kanlı operasyon sonrasında el koyduğu 3 Türk gemisi dün İskenderun Limanı'na ulaştı. 9 Türk'ün yaşamını yitirdiği Mavi Marmara gemisindeki kan izlerinin silinmediği görüldü

İsrail’in ablukası altındaki Gazze’ye yardım malzemeleri götüren 6 gemiye İsrail komandoları 31 Mayıs’ta baskın düzenlemişti. Komandolar, İnsani Yardım Vakfı’na (İHH) ait Mavi Marmara gemisindeki 9’ü Türk’ü katletmiş, onlarca yardım gönüllüsünü de yaralamıştı. İsrail, saldırı sonrası el koyup Aşdod Limanı’na çektiği 3 Türk gemisi; Defne-Y, Mavi Marmara ve Gazze’nin 2.5 ay sonra Türkiye’ye dönmelerine izin vermişti. 3 gün önce Aşdod’dan ayrılan gemiler dün İskenderun Limanı’na demirledi.

Haberin Devamı

İnceleme yapılacak

Gemiler polis korumasına alındı ve kimsenin yaklaşmasına izin verilmedi. İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, gemilerde çok detaylı inceleme yapacaklarını, bunun ne kadar süreceğini ise kestiremediğini söyledi. Gelecek hafta Birleşmiş Milletler’den bir heyetin de gemilerde inceleme ve hasar tespiti yapacağı belirtildi. Geminin bir kamarasında yolcu eşyalarının bulunduğu öğrenildi.

Kurşun izleri silinmiş

Mavi Marmara’nın rıhtıma demir atmasını sağlamak amacıyla gemiye çıkan bir işçi, bazı bölgelerde kan izlerine rastladıklarını söyledi. Yiyecek atıkları nedeniyle gemide çok ağır bir koku olduğunu belirten işçi, “Her yer karışmış, dağınık ve berbat bir halde. Etrafa saçılan bazı giyeceklerde de kan izleri gördüm” dedi. Geminin sahibi olan İnsani Yardım Vakfı’nın Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, “Geminin üzerinden Türkiye ve bizim ismimiz silinmiş. Mermi isabet eden yerler kapatılmış ve boyanmış, sadece İbranice ve Arapça yazılan ‘Bu gemi yardım taşıyor’ ibaresi silinmemiş” dedi.

Haberin Devamı

DHA