Dr. Haydar Dümen Kan ölçü değil ki!
HABERİ PAYLAŞ

Kan ölçü değil ki!

Haberin Devamı

Kızlık zarından hep kan gelmesi bekliyor. Sürekli söylüyoruz, bazılarının ki esnek, kan falan gelmiyor. Beklediği şeyi bulamayan erkek, kadınından şüphelenmeye başlıyor, onu tedirgin ediyor, suçu yokken suçlu konumuna düşürüyor. Bu da ilişkinin zayıflamasına, kızların gözyaşı dökmesine neden oluyor. Gençler, kan ölçü değil, takılmayın.

2 yıldır ilişkiye giriyorum ama hâlâ kızım

20 yaşında bir kızım. 2 yıldır biriyle birlikteyim. İlişkiye giriyoruz ama ben korunmuyorum. Hâlâ kızlık zarım bozulmadı, çünkü benden kan gelmedi. Belli etmese de sevgilimin bunu sorun ettiğini düşünüyorum. Ne olur yardım edin.

CEVAP Sevgili okurum, esnek. Neyi koruyacaksın ki? Atı alan Üsküdar’ı geçmiş. Sen hâlâ Üskadar’da Kabataş’ın izlerini arıyorsun. Bu saatten sonra bildiğinizi okumanız doğru olur. Kızlık zarı için korunmanın bir anlamı kalmamış. Gebelik için soruyorsan, korunman gerekir.

Kızlık zarımı ne zaman diktirmeliyim?

23 yaşındayım. 2 hafta önce ilişkiye girdim ve kızlık zarım bozuldu. Önce az kan geldi ama 3 gün devam etti. İlişkiye girdiğim kişiyle evlenemem. İleride başka biriyle evlenmeyi düşünüyorum. Bazı arkadaşlarım kızlık zarının dikildiğini söylediler. Acaba ne zaman diktirmeliyim?

CEVAP Sevgili okurum, kızlık zarını gerdeğe gireceğin günden en çok 1-2 gün önce diktirirsen işe yarayabilir. Öncelikle bu işi bilen güvenilir bir kadın-doğum uzmanı bulacaksın. Ve zamanı geldiğinde buna karar vereceksin. Şimdilerde diktirmenin bir yararı yok. Çünkü dikişler atıyor ve tutmuyor.

Penisimde eğrilik var, sorun yaratır mı?

Penisimde sola doğru yamukluk var. Sertleşince ortaya çıkıyor. Acaba ileride bir sorun yaşar mıyım?

CEVAP Değerli okurum, ileride sorun yaşarsan ameliyatla düzelttirirsin. Onu kararını evlendikten sonra vermelisin.

Devamı 2. sayfada...

Günde kaç kez mastürbasyon yapılmalı?

Günde azami kaç kez mastürbasyon yapmak sağlığa zarar vermez?

CEVAP Değerli okurum, haftada azami! 4-5 defa. Günde değil.

Kızlık zarım esnekse bunu eşime nasıl kanıtlarım?

Kızlık zarım esnek tipse ileride bakire olduğumu eşime nasıl ispat edebilirim?

CEVAP Sevgili yavrum, tek ispatı uzman doktorun önüne yatarak ondan yazılı ya da sözlü bir rapor alman. Bana göre hoş bir şey değil. Ama sizler buna kafayı takıyorsunuz. Bu aşamadan sonra benim de artık söz etme hakkım kalmıyor.

Neden orgazm olamıyorum?

25 yaşındayım. Nişanlımla sevişirken biraz kan geldi. Nişanlım “Bozulsa çok kan gelirdi” dedi. Ben şüpheleniyorum. Kanın çok mu gelmesi gerekiyor? Nişanlım 3 kez boşalırken ben 1 kez bile orgazm olmuyorum. Benim bir rahatsızlığım mı var?

CEVAP Sevgili okurum, bazen kan o kadar az gelir ki bir damla bile olmaz. Yani açık renkli, sulanmış bir renk görülür. Bu nedenle kan miktarı ile kızlık zarının bozulmasının ölçümü yapılmaz. En azından sende bir zedelenme olduğunu sanıyorum. Yırtılmış da olabilir. Bu saatten sonra bunları hesap etmek yerine zevk ve orgazm peşinde olman doğrudur. O yolda bir şeyler yapılır ama bunun için evlilik koşullarının oluşması ya da senin cinselliğe alışman tedavinin birinci koşuludur. İkinci koşulu nişanlının ustalığı. Bütün bunlara doğanız uygun alt yapıyı hazırlamıştır, her şey yoluna girer!

Devamı 3. sayfada...

Gerdek gecesini konuşunca sevgilimin midesi bulanıyor

Sevgilimle ne zaman gerdek gecesini konuşsak midesi bulanıyor. Bize yardım eder misiniz? RUMUZ: ÇILGIN AŞIK

CEVAP Çılgınım, gözleri şehla konuşkanım. Canımsın, vallahi canım. Ya bu konu, oturulup öyle düşünülüp konuşulmaz ki? Diyelim ki oturdunuz bir kafeye, konu döndü dolaştı geldi gerdeğe. Kız bir lokma kek yiyecek, ama midesi bulandı, yok yere paralar gidecek. El ele tutuştunuz, parktasınız. Aklın ihanetine uğradınız; yine gerdek gecesi. Kızın yine bulandı midesi. Üstelik bankları kirletmeyin diyen park bekçisi vesairesi, vesairesi... Düşüncesi bile mide bulandırıyorsa, olayın ya kendisi, ya kendisi? Siz o geceye hazırlıklı olun, yatağın kenarına da bir leğen koyun. En önemlisi tedavi olun çocuklarım, tedavi olun.

Prezervatif yırtılmış, sevgilim hamile kalır mı?

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik ve korunduk. Fakat ilişki sırasında korunduğumuz prezervatif yırtılmış. Biz bunun farkına sonradan vardık. Şimdi ne olacağını bilmiyoruz. Hemen hamile kalır mı veya bundan kurtulmanın bir yolu var mı?

CEVAP Sevgili okurum, zayıf ihtimalle gebe kalma olasılığı var. Adeti gecikirse 15 gün sonra gebelik testi yaptırırsınız. Gebe kalmışsa duruma göre yeniden yazarsın, değerlendiririz.

Devamı 4. sayfada...

İlişki hüsranla bitti

17 yaşındayım. Normalde cinsel organım hep sert. Ancak geçenlerde 32 yaşında bir kadınla ilişkiye girdim ve penisim sertleşmedi. İlişki hüsranla bitti. Bu neden kaynaklanmış olabilir?

CEVAP Sevgili yavrum, yaş farkından gerçekleşmedi. Heyecanlandın, korktun, gerçekleşmedi. Bir de kadın hemen hemen annen yaşında olduğundan. Yani seni 15 yaşında doğurmuş olsaydı annen olurdu. O psikolojik imajdan sertleşmedi. Atalarımız ‘Davul bile dengi dengine’ demişler. Ya da ‘Yaşına da başına da uygun olanı seç’ öğüdünü vermişler. Benim öğüdüm ve önerim dert edinme, hiçbir sorun yok. Kafayı takarsan soruna zemin hazırlarsın.

Kız olduğumu ispatlayacağım bir belge var mı?

28 yaşındayım. 2 gün öncesine kadar bir erkek arkadaşım vardı. Birlikte olduk, benden kan gelmediği için başkasıyla birlikte olduğumu düşündü. Çok ağır sözler söyledi, ben de onu terk ettim. Kızlık zarımın esnek olduğunu düşünüyorum. Bunu belgeleyebilir miyim? Gururumu kurtarmak istiyorum. İspat edip hayatıma devam edeceğim. Böyle bir belge alabilir miyim?

CEVAP Sevgili okurum, ben kadın doğum uzmanı olsam böyle bir belgeyi sana veririm. Çünkü doğa böyle yaratmış. Senin hiçbir suçun yok. Senin mutluluğunu bozacak bir konuda da senden yana olurum. Ama bunu bir kadın doğum uzmanıyla konuşman gerekir. Şimdi anlatacaklarım seninle ilgili. Esnek kızlık zarları kimi zaman, başka biriyle ilişkiye girildiğinde bozulabiliyor. Rahatlaman için söylüyorum. Ama doktorlar çekingen davranırsa, esnekliğin sınırı ölçülemediğinden kararsız kalabilir. Yolun açık olsun. Çünkü sen haklısın.

Şişme bebekle ilişkiye giriyoruz ama...

Burada yer alan yazılar, Dr. Haydar Dümen'in Posta gazetesinde geçmişte yazdığı yazıların derlemesinden oluşmaktadır. Dr. Haydar Dümen'in günlük yazılarını Posta gazetesinden takip edebilirsiniz...

4

Sıradaki haber yükleniyor...
holder