Dünya Kanada'da araç yayaların arasına daldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Kanada'da araç yayaların arasına daldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Paylaş
Kanada'da araç yayaların arasına daldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Kanada’nın Toronto kentinde kimliği henüz açıklanmayan bir kişi tarafından kiralanan beyaz minibüs yayaların yürüdüğü kaldırıma çıktı. Kaldırımda süratle ilerleyen araç birçok yayaya çarptı.  İlk açıklamaya göre olayda 9 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı

Toronto’nun merkezinde North York bölgesinde Yonge ve Finch Caddelerinin kesişme noktasında yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgede beyaz bir araç aralarında çocuklarında olduğu yayalara çarptı, daha sonra olay yerinden kaçtı.

Polis ölü sayısını 9 ve yaralı sayısını 16 olarak açıkladı.


İKİ YARALININ DURUMU AĞIR


Yaralıların kaldırıldığı Sunnybrook Hastanesinden yapılan açıklamaya göre iki yaralının durumu ağır.

Görgü tanığı Marianne Cho “Bir kişi yerde yatıyordu. Ambulanslar ve polisler çevresindeydi” diyerek yaşadıklarını aktardı.


TORONTO POLİSİ: UZUN BİR ARAŞTIRMA OLACAK


Toronto Polis’inden Yardımcı Şef Peter Yuen gazetecilere tüm imkanların seferber edildiğini açıklayarak çevrede çok kamera ve bir çok görgü tanığı olduğunu söyleyerek ”Uzun bir araştırma olacak” dedi. Toronto Polisi tanıkların ve olay hakkında bilgisi olanların ulaşabilmesi için iki özel telefon hattı ayırdıklarını da duyurdu.

Polis olay çevresindeki tüm alanı trafiğe kapatmış durumda.


"KORKUNÇ"


Toronto İtfaiye Departmanı Bölge Şefi Stephen Powell “Araç durmadan önce 1 - 1,5 kilometre ilerledi” dedi. İtfaiye departmanı resmi sosyal medya hesabı olayı “korkunç olarak nitelendirdi.


KANADA BAŞBAKANI: KALBİMİZ ETKİLENEN HERKESİN YANINDA


Kanada Başbakanı Justin Turdeau olaydan hemen sonra yaptığı açıklamada “Kalbimiz etkilenen herkesin yanında” dedi. Turdeau ayrıca “önümüzdeki saatlerde daha çok şey öğreneceğiz ve söyleyebilecek daha çok şeyimiz olacak” diye ekledi.



Toronto Belediye Başkanı John Tory itfaiye ve polis departmanlarının olay üzerinde birlikte çalıştıklarını belirterek “Şehrin önerebileceği tüm imkanları Polisin araştırmasına yardım etmek üzere sunuyoruz” dedi.

SÜRÜCÜ DAHA SONRA GÖZALTINA ALINDI


Toronto polisi bir süre sonra araç sürücüsünün yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı. Ancak sürücü ve amacı hakkında bir açıklama yapılmadı.


SÜRÜCÜNÜN GÖZALTINA ALINMA ANI:








Polis, yakalanan sürücünün bilinçli olarak yayaların üstüne aracını sürdüğünü açıkladı.


Haberin Devamı