Beden Sağlığı Kanada’da kan stokları kritik seviyede! Acil bağış çağrısı yapıldı

Kanada’da kan stokları kritik seviyede! Acil bağış çağrısı yapıldı

Paylaş
Kanada’da kan stokları kritik seviyede! Acil bağış çağrısı yapıldı

Kanada Kan Bankası, ‘kritik’ seviyeye indiğini duyurduğu kan stoklarının tamamlanması için halktan kan bağışı istedi

Kan Bankası Donör İlişkileri Direktörü Michael Betel, stoklarda ihtiyacı 5 ila 8 gün boyunca karşılayacak kadar kan olması gerektiğini ancak ellerindeki mevcudun çok daha düşük olduğunu belirtti. Michael Betel, "Tüm kan gruplarında kullanabildiğimiz 0 Rh (-) grubunda iki ya da üç günlük evrensel donör stoğumuz var. Ancak tüm kan türlerinden acil bağış gelmesi gerekiyor" diye konuştu.

Kanadalıları yalnızca acil durumları değil, her gün kan ihtiyacı bulunan hastaları da düşünmeye çağıran Michael Betel, bir araba kazasında hastalara yaklaşık olarak 50 ünite kan gerekebilirken lösemi hastaları için haftada 80 üniteye ihtiyaç duyulduğunu hatırlattı.

'ÇOK ACİL OLMAYAN AMELİYATLARI ERTELEYİN' ÇAĞRISI

Kanada Kan Bankası Toronto Bölge Direktörü Hailu Mulatu da 17 Haziran'DA sona eren Kan Bağış Haftası’nı, ay sonuna kadar 50 bin ünite hedeflerine ulaşabilmek için uzattıklarını duyurdu. Mulatu, kendilerinden kan talep eden hastanelerden çok acil olmayan ameliyatlarını kan rezervleri yükselinceye kadar ertelemelerini istedi.

2014 YILINDA DA YAŞANMIŞTI

Kanada Kan Bankası kayıtlarına göre, halihazırda 12 bin ila 14 bin ünite arasında kan stoku bulunuyor. Bu rakamın normalde en az 20 bin ünite olması gerekiyor. En son 2014 yılında kan stokları kritik seviyeye inen Kanada’da 8 günlük ihtiyacı karşılayacak kan kalmış ve ülke genelindeki birçok hastanede acil olmayan ameliyatlar iptal edilmişti.

Haberin Devamı