Eğitim - Kariyer Kanada Okulları büyüyor

Kanada Okulları büyüyor

Paylaş
Kanada Okulları büyüyor

Dünyanın başarılı ülkeleri arasında üst sıralarda yer alan Kanada eğitim sistemini Türkiye’ye taşıyan Kanada Okulları, büyümeye devam ediyor

Kanada Okulları, önceki yıl açılan Levent ve Çamlıca anaokullarının yanı sıra; Ulus’taki ilkokulun ardından, bu yıl da Bağdat Caddesi’ndeki anaokulu ile Moda’daki anaokul, ilkokul ve ortaokulu hayata geçiriyor. Kısa sürede birbiri ardına açtığı okullarla Türkiye’ye olan güvenini gösteren Kanada Okulları, böylece okul öncesinden başlayıp lise son sınıfa kadar devam edecek bir eğitim yapısı kurma stratejisi doğrultusunda ilerliyor.

Kanadalılarla aynı sosyal olanaklar

Kanada Okulları’nda eğitim gören öğrenciler, Kanada’daki yaşıtlarıyla aynı akademik ve sosyal olanaklara sahip. Her iki ülkenin Eğitim Bakanlıkları tarafından kayıt altında bulundurulan öğrenciler, eğitim hayatlarına diğer Kanadalı öğrencilerle aynı şartlarda devam ettiklerinden, eğitimlerini istedikleri zaman Kanada’da sürdürebilecekler.

Okula başladığı andan itibaren İngilizce eğitim alan çocuklar, Türkçe dışındaki tüm dersleri, Kanadalı öğretmenler tarafından İngilizce olarak alıyorlar. Bunun yanında ikinci yabancı dil olarak anadili Fransızca olan öğretmenler tarafından Fransızca eğitim veriliyor.

Çocuklarda okuma ve anlama becerilerini geliştirmeyi ve kalıcı hale getirmeyi hedefleyen zengin bir kaynak listesiyle desteklenen eğitim yaklaşımlarıyla, anaokulunda olduğu gibi ilkokulda da dil, farklı sanat ve spor aktivitelerinin ağırlıklı olduğu bir program sunan Kanada Okulları’nın başarılı ekibi, Anadolu yakasında açacakları iki okulun öğrencileri ile tanışma heyecanındalar.

Haberin Devamı