Siyaset Kanadoğlu AK Parti'yi yine kızdırdı
Paylaş
Kanadoğlu AK Parti'yi yine kızdırdı

Kanadoğlu, “Bu iktidar Anayasa Mahkemesi kararıyla laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmuştur. Anayasa yapma hakkı yoktur” dedi

ANAYASA UYARISI

Haberin Devamı

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, “Cumhurbaşkanı seçmek için Meclis en az 367 milletvekili ile toplanmalıdır” görüşünü ortaya atmıştı. Bu görüşe Anayasa Mahkemesi de katılmıştı. Türkiye’yi referanduma götüren bu görüşün mimarı Sabih Kanadoğlu AK Parti’yi bir kez daha kızdırdı. Hükümetin anayasa değişikliği girişimine karşı çıkan Kanadoğlu, “Bu iktidar Anayasa Mahkemesi kararıyla laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmuştur. Anayasa yapma hakkı yoktur” dedi.

‘SİYASETE ATIL’

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, “Eğer siyasete bu kadar müdahale etmeyi, hukuk ve milletin yerine düşünmeyi kendilerine bu kadar hak olarak görüyorlarsa kenardan köşeden konuşmayı bıraksınlar, kursunlar partilerini, siyasete doğrudan adım atsınlar, siyaseti doğrudan yapmayı denesinler” diye seslendi.

Haberin Devamı

‘ZIRVALAMIŞ’

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da “Bu sözleri anayasa hükmü gibi takdim etmek kabul edilemez. Daha fazla söze hacet yok. Çünkü zırva tevil götürmez (saçma olan bir düşünceyi döndürme, çevirme yolu ile savunmaya kalkışanlara söylenen söz)” diye konuştu.