Gündem 'Kanal İstanbul' laneti

'Kanal İstanbul' laneti

Paylaş
'Kanal İstanbul' laneti

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı 'Kanal İstanbul' projesi fikrinin kendisine ait olduğunu ileri süren Trabzonlu esnaf Bilal Özyurt, dün akşam kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

Trabzon’un Araklı İlçesi’nde zirai ilaç ve gübre satışı yapan Bilal Özyurt, 4 Mayıs’ta gazetecilere yaptığı açıklamada, Kanal İstanbul projesinin kendisine ait olduğunu ileri sürmüştü.

Özyurt, projeyle ilgili, ’Ötelerde bir şehir var, Üsküdar’dan o şehire yol gider’ başlıklı yazısını 26 Kasım 2004 tarihinde Araklı Noterliği’nde, 4050 sayı ile tasdik ettirdiğini, projeyi 2 Kasım 2004’te ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a faksla gönderdiğini ileri sürmüştü.

Öztürk, konuyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da 21 Ekim 2010 tarihinde mektup yazdığını da söylemişti.

AÇIKLADI, İKİ GÜN SONRA ÖLDÜ

Bilal Özyurt, Kanal İstanbul projesinin kendisine ait olduğunu öne sürmesinden 2 gün sonra hayatını kaybetti. Özyurt, dün saat 16.00 sıralarında kendisine ait işyerinde birden yere yığıldı.

Çevredeki esnafın haber vermesi sonucu olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansındaki personelin tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybeden Özyurt’un kalp krizi sonucu öldüğü belirtildi.

Evli ve 6 çocuk babası olan Bilal Özyurt’un cesedi, savcılık incelemesinin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Özyurt’un cenazesi Araklı’nın Yeşilce Köyü’nde toprağa verilecek.

Fatih TURAN/DHA