Spor Kanarya Alex'le finale uçtu

Kanarya Alex'le finale uçtu

Paylaş
Kanarya Alex'le finale uçtu

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe deplasmanda Manisaspor'la 1-1 berabere kaldı

İlk maçta rakibini 2-0 mağlup eden sarı-lacivertliler bu skorla birlikte adını finale yazdıran ilk ekip oldu ve 26 yıldır alamadığı Türkiye Kupası'na bir adım daha yaklaşmış oldu. Ev sahibi ekibin golünü 15. dakikada Güven Varol kaydederken, konuk ekibin golü 64. dakikada Alex'den geldi.

Türkiye Kupası'nda diğer finalist ise yarın oynanacak Antalyaspor-Trabzonspor karşılaşmasından sonra belli olacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 15: Sol kanattan Momha’nın ceza alanına gönderdiği ortada, arka direkte Kaptan Güven bekletmeden yaptığı vuruşla topu kaleci Volkan Demirel’in sağından ağlarla buluşturdu: 1-0.

Dakika 20: Selçuk’un ceza alanı dışından attığı sert şutta, top yandan auta gitti.

Dakika 39: Güven’in ceza alanına yaptığı ortayı takip eden Nizamettin’in vuruşunda top kaleci Volkan Demirel’de kaldı.

Dakika 44: Mehmet Topuz’un ceza alanından attığı sert şutta, top üstten auta gitti.

Dakika 49: Emre Belözoğlu ile duvar pası yapan Mehmet Topuz ceza sahasına girer girmez yerden sert vurdu, savunmaya çarpan top direği sıyırıp kornere gitti.

Dakika 54: Rakibinden sıyrılan Gökhan Ünal sağ çaprazdan vurdu, top kalecide kaldı.

Dakika 56: Momha’nın soldan yaptığı ortada arka direkte bomboş pozisyonda Isaac kafayı vurdu, top Volkan’da kaldı.

Dakika 63: Isaac’ın pasında savunmanın arkasına sarkan Güven kötü bir vuruş yapınca, top Volkan’da kaldı.

Dakika 64: Rakiplerinden sıyrılan kaptan Alex, penaltı noktası üzerinden yaptığı şık vuruşla skora denge getirirken, Fenerbahçe’yi de rahatlattı: 1-1.

Dakika 68: Mehmet Topuz’un ceza sahası dışından yaptığı vuruşta top yandan dışarı gitti.

Dakika 87: Mehmet Güven’in ceza sahası dışından sert vuruşunda Volkan topu son anda çelmeyi başardı.

KISA SÜRELİ GERGİNLİK

Karşılaşmasının 57. dakikasında Manisasporlu oyuncu Yiğit rakibinden topu sert çalınca bir anda ortalık karıştı. Her şey Gökhan Ünal'ın yerde kalmasının ardından oyunun devam etmesiyle başladı. Manisasporlu oyuncular topu dışarı atmayınca Isaac sert müdahaleyle karşılaştı.

Hakemin devam kararı vermesininin ardından Yiğit topu rakibinden sertçe çalınca Fenerbahçeli Bekir Yiğit'in üzerine yürüdü. İkili tartışırken Emre Belözoğlu da olaya dahil olunca ortalık iyice karıştı. Futbolcuların araya girmesiyle olay sakinleştirildi ve maçın hakemi Yiğit'le Bekir'e sarı kart gösterdi.

MAÇTAN NOTLAR

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda seremonide, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Manisaspor Kulübü Başkanı Kenan Yaralı, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Abdullah Kiğılı ve her iki takımın yöneticileri hakemlere ve futbolculara Manisa bezinden üretilmiş fular hediye etti. Daha sonra iki takımın kaptanları ve yöneticiler, Manisa bezinden yapılmış Türk bayrağı ile fotoğraf çektirdi.

Müsabakada Fenerbahçe Teknik Direktörü Cristoph Daum, en son oynadıkları Kayserispor maçının ilk 11'inden 4 değişiklik yaptı. Daum, Bilica, Güiza, Gökhan Gönül ve Özer'in yerine Vederson, Deniz, Barış ve Gökhan Ünal'a şans verdi.

Her iki takım taraftarlarının da yoğun ilgi gösterdiği müsabakayı, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'nün katkılarıyla yaklaşık 400 çocuk da takip etti.

3

Haberin Devamı