Spor Kanarya zafere uçtu: 81 - 59

Kanarya zafere uçtu: 81 - 59

Paylaş
Kanarya zafere uçtu: 81 - 59

26 yıldır beklenen final serisinin ilk maçında Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Cafe Crown'u rahat geçti.

Beko Basketbol Ligi play-off final serisi ilk maçında Fenerbahçe Ülker, Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki mücadelede Galatasaray Cafe Crown'ı 81-59'luk skorla mağlup ederek seride durumu 1-0'a getirdi.

Haberin Devamı

Final serisinde ikinci maç, 6 Haziran Pazartesi günü saat 20:00'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak.

Karşılaşmayı TBF Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Tan ve Şükrü Tara, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş ve A Milli Takım Kaptanı Hidayet Türkoğlu da izledi.

İki takımda ilk hücumlarda boş dönerken, Fenerbahçe Ülker ilk sayılarını pota altından Oğuz Savaş ile buldu. Ancak Oğuz Savaş, iki dakika içerisinde aldığı üç faul sonrasında kenara gelirken, oyuna da Kaya Peker dahil oldu. Preston Shumpert ile maçtaki ilk sayılarını kaydeden Galatasaray Cafe Crown, buna karşın hücumda organize olmakta zorlandı. Ömer Onan ve Roko Ukic'in dış atışlardaki başarısıyla skor üreten Fenerbahçe Ülker, beşinci dakika geride kalırken durumu 14-6 yaptı. Luksa Andric ile boyalı alanda etkili olan ve farkın açılmasına izin vermeyen Sarı Kırmızılılar, reklam molası sonrasında skoru 14-10'a getirdi. Kaya Peker'in pota altındaki gayretiyle skor üreten Fenerbahçe Ülker, hücum ribauntlarındaki etkisiyle de ilk periyotu 21-16 önde tamamladı.

Haberin Devamı

İkinci periyotun ilk dakikası içerisinde iki takımda boş hücumları değerlendiremezken, Galatasaray Cafe Crown, tam saha baskılı savunma yaptı. Marko Tomas ve Sean May ikilisiyle bu periyotun ilk sayılarını bulan Sarı Lacivertliler, durumu da 12.dakikada 24-18 yaptı. Mola alan rakibi karşısında Sean May ve Sarunas Jasikevicius ile hücumları iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, farkı da 14.dakika geride kalırken 10 sayıya çıkarttı (28-18). Ermal Kurtoğlu'nun serbest atışlarıyla rakibinin serisine son veren Sarı Kırmızılılar, buna karşın pota altı savunmasında rakibi durduramadı. Jasikevicius ile Lavrinovic'in top kayıplarını bu bölümde Preston Shumpert ile iyi değerlendiren ve sayıya çeviren Fenerbahçe Ülker, 17.dakikada da farkı yedi sayıya indirdi (34-27). Mola alan Sarı Lacivertliler, ara sonrasında Marko Tomas ve Ömer Onan ile üç sayı çizgisinin gerisinden basketler buldu. Hücumda tempoyu iyi ayarlayan Fenerbahçe Ülker, Ömer ve Lavrinovic'in son bölümdeki ürettiği sayılarla devre sonunda soyunma odasına 44-33 üstün gitti.

Haberin Devamı

Luksa Andric ile pota altından bulduğu basketle üçüncü periyota başlayan Galatasaray Cafe Crown, skoru da 44-35'e getirdi. Rakibinin top kayıplarını Oğuz ve Ukic'in basketleriyle sayıya çeviren Sarı Lacivertliler, Ömer'in de turnikesiyle farkı 23.dakikada 14 sayıya çıkarttı (49-35). Oğuz Savaş'ın dördüncü faulünü alarak kenara gelmesiyle dört kısaya dönen Fenerbahçe Ülker, Emir Preldzic'in de üç sayı isabetiyle farkı 17 sayıya çıkarttı (52-35). Mola alan Sarı Kırmızılılar, ara sonrasında hücumda top kaybederken, Sean May'in orta mesafe isabetiyle skor 54-35'e geldi. Savunmadaki direnciyle rakibini top kayıplarına zorlayan Fenerbahçe Ülker, Roko Ukic ve Ömer Onan'ın basketleriyle farkı 20 sayıya çıkarttı (60-40). Sarı Lacivertliler, üçüncü periyotu da Kaya Peker'in pota altı basketiyle 67-49 önde tamamladı.

Son 10 dakikalık bölüm Josh Shipp ve Darjus Lavrinovic'in karşılıklı basketleriyle başladı. İki takımında hücumda skor üretmekte zorlandığı dakikalarda tempo da düştü. Ancak Emir Preldzic'in asistinde boyalı alandan basket bulan Lavrinovic, 34.dakikada farkı 18 sayıya çıkarttı (71-53). Mola alan Galatasaray Cafe Crown, aranın ardından Caner Topaloğlu ile üç sayı denemesinden isabet çıkartamadı. Marko Tomas ve Oğuz Savaş'ın sayılarıyla yeniden skor üreten Sarı Lacivertliler, 38.dakikada durumu da 78-55'e getirdi. Bu dakikadan sonra yakaladığı skor avantajını koruyan Fenerbahçe Ülker, karşılaşmadan da 81-59 galibiyetle ayrılmayı başardı.

Haberin Devamı

SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

HAKEMLER: Rüştü Nuran - Aytuğ Ekti - Kaan Büyükçil

FENERBAHÇE ÜLKER (81): Roko Ukic 11 (3 ribaund- 3 asist), Ömer Onan 15 (2 ribaund- 3 asist), Darjus Lavrinovic 11 (7 ribaund- 5 asist), Sarunuas Jasikevicius 4 (1 ribaund), Kaya Peker 5 (9 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 7 (3 ribaund), Marko Tomas 11 (4 ribaund- 1 asist), Sean May 12 (2 ribaund), Emir Preldzic 5 (7 ribaund- 8 asist)

GALATASARAY CAFE CROWN (59): Josh Shipp 6 (2 ribaund), Jerry Johnson 9 (3 ribaund- 2 asist), Melih Mahmutoğlu 2 (1 ribaund), Göksenin Köksal 2 (2 ribaund- 1 asist), Caner Topaloğlu (2 ribaund- 2 asist), Preston Shumpert 6 (1 ribaund), Tutku Açık 7 (4 ribaund- 2 asist), Luksa Andric 14 (5 ribaund- 1 asist), Haluk Yıldırım (1 ribaund- 2 asist), Evren Büker (1 ribaund- 1 asist), Sertaç Şanlı 9 (4 ribaund- 1 asist), Ermal Kurtoğlu 4 (1 ribaund)

Haberin Devamı

1.PERİYOT: 21-16

2.PERİYOT: 23-17

3.PERİYOT: 23-16

4.PERİYOT: 14-10

DHA