Gündem Kandil ve Mahmur'dan gelenlere hapis istemi

Kandil ve Mahmur'dan gelenlere hapis istemi

Paylaş
Kandil ve Mahmur'dan gelenlere hapis istemi

Kandil ve Mahmur'dan gelenlere hapis istemi

Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Kandil ve Mahmur Kampı'ndan gelen 4 çocuk dışındaki PKK'lılara ayrı ayrı dava açıldı. Kandil'den gelenlere 20, Mahmur'dan gelenlere 15 yıla varan hapis cezaları istendi.

BÖYLE GİRMİŞLERDİ - FOTO GALERİ

Haberin Devamı

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Kandil Dağı'ndan 8, Mahmur Kampı'ndan 4'ü çocuk olmak üzere toplam 34 kişi 19 Ekim 2009 günü Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Kandil ve Mahmur'dan gelişlerdeki karşılama törenleri, Türkiye'de katıldıkları etkinliklerde yaptıkları konuşmalar nedeniyle, 30 PKK'lı hakkında ayrı ayrı iddianame düzenleyip, ayrı ayrı dava açtı.


Kandil Dağı'ndan gelen 8 PKK'lıya, 'Terör örgüt üyesi olmak', 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla 20'şer yıla, Mahmur'dan 22 kişi için ise 'Terör örgütü üyesi olmamak ile birlikte örgüt adına suç işlemek', 'Terör örgütünün propagandasını yapmak' gerekçesiyle 15'er yıl kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Hazırlanan iddianamelerle birlikte ilk kez Öcalan'ın çağrısı üzerine Türkiye'ye gelen ve gelişlerinde yaşanan görüntüler tartışma konusu olan 30 PKK'lının tümüne dava açılmış oldu. Cumhuriyet savcıları daha önce de Öcalan'ın sağlık koşulları ile ilgili yaptıkları basın açıklamasından dolayı 17 PKK'lıya başka bir dava açmıştı.

Cem EMİR/DİYARBAKIR,(DHA)