Gündem Kandil'den gelenlere 15 yıl istemi

Kandil'den gelenlere 15 yıl istemi

Paylaş
Kandil'den gelenlere 15 yıl istemi

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine, Kandil ve Mahmur Mülteci kampından gelenler arasında bulunan 3'ü tutuklu 7 kişinin yargılanmasına devam edildi

Terör örgütü PKK'nın Kandil ve Mahmur kamplarından geçen yıl gelen 34 kişilik grup içerisinde yer alan 3'ü tutuklu 7 sanığın yargılanmasına Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmada tutuklu sanıklar Kandil'den gelen Mustafa Ayhan, Hüseyin İpek ile Mahmur'den gelen Nurettin Turgut ve avukatları hazır bulundu.

Tutuksuz yargılanan sanıklar Fatma İzer, Kamil Ökten, Melekşah Soydan ve Haci Surgun ise duruşmaya katılmadı.

SAVCI YİNE 15 YIL İSTEDİ

Duruşma savcısı da esas hakkındaki görüşünü bir kez daha yineledi. Önceki duruşmada mahkemeye sunduğu mütalaasını tekrarlayan iddia makamı, sanıkların terör örgütünden gönüllü olarak ayrılmadıklarını, terör örgütü elebaşının çağrı ve talimatlarıyla Türkiye'ye giriş yaptıkları ifade etti.

Sanıkların etkin pişmanlık hükmünden yararlanmasının mümkün olmadığını belirten savcı, sanıkların 'terör örgütü üyesi olmak', 'örgüt adına suç işlemek' ve 'terör örgütünün propagandasını yapmak' suçlarından 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmalarını talep etti.

Sanıkların avukatı Fethi Gümüş ise, sanıkların tahliye edilmesini isteyerek, "Mahkemenin barış sürecine katkı sunmasını bekliyoruz" dedi.

Sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre talebini değerlendiren mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Cem EMİR/DİYARBAKIR (DHA)