Siyaset 'Kandil'in tellalları'
Paylaş
'Kandil'in tellalları'

Başbakan Erdoğan, partisini PKK ile görüşmekle suçlayan MHP ve CHP'ye sert tepki gösterdi. Tayyip Erdoğan, “Terör örgütü konuşuyor, CHP ile MHP onun tellallığını yapıyor. Kandil'den medet umuyorlar. Kandil'deki terör örgütünü yanlarına aldılar 'Hayır' safında buluştular” dedi

Başbakan Tayyip Erdoğan Samsun’da partisince düzenlenen mitingde, CHP ve MHP’ye yüklendi. CHP ve MHP’yi terör örgütünün tellallığını (çığırtkan) yapmakla suçlayan Erdoğan, “CHP ve MHP Kandil’in ipine sarıldı. Kandil’de teröristbaşı konuşuyor, CHP ve MHP Genel Başkanı bunun tellallığını yapıyor. Başbakan’ın açıklamalarına inanmıyorlar, Milli Güvenlik Kurulu’nun açıklamalarına inanmıyorlar ama Kandil’den gelen hezeyanlara sımsıkı sarılıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Görevden ayrılırım

CHP ve MHP’nin terör örgütü PKK’yı da yanlarına alarak ‘Hayır’ safında buluştuğunu iddia eden Erdoğan şöyle konuştu: “Güya benim milletimin zihnini bulandıracaklar. AK Parti iktidarı hiçbir illegal örgütle, hiçbir terör örgütüyle görüşmez, masaya oturmaz.” 2011 yılından sonra çok daha geniş çaplı bir anayasa değişikliğini yapmak istediklerini belirten Erdoğan, yargıya gitmekten korktukları için anayası değiştirdikleri iddiasıyla ilgili olarak “Bizim ne Anayasa Mahkemesi ne HSYK’da (Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu) bir tane temsilcimiz yok. Bizim tarafımızdan atanan bir kişi yok. Çıksın bir kişi ispat etsin ben bu görevden ayrılırım” diye konuştu.

CHP’ye vagon olma

Başörtülü kızların eğitim özgürlüğünün ellerinden alındığını dile getiren Erdoğan, çıkardıkları yasanın CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne götürüldüğünü ve iptal edildiğini hatırlatarak şöyle devam etti: “Peki Kılıçdaroğlu ne diyor? ‘Baştörtüsü meselesini ben çözerim.’ Dürüst ol be dürüst. Ayıptır yapmayacağın bir şeyi meydanda halkıma nasıl anlatırsın? Anayasa Mahkemesi’ne giden bu imzaların içinde senin imzan yok mu? Var. Şimdi ben MHP’li kardeşlerime söylüyorum. Gelip de bu CHP’nin arkasına vagon olma. Sana yakışmıyor.”

Haberin Devamı