Prof. Dr. Derin Kösebay Kanı hafife almayın
HABERİ PAYLAŞ

Kanı hafife almayın

Cinsel ilişki sonrası kadından kan gelmesi pek normal bir durum değil. Çünkü kan vajina ya da rahim ağzındaki yaralardan kaynaklanabilir. Ya da rahim ağzı kanseri gibi bazı hastalıkların ilk belirtisidir. Bu yüzden hafife almayın

[[HAFTAYA]]

Her ilişkiden sonra kan geliyor

36 yaşındayım, 3 yıllık evliyim. İlişkiden sonra eşimin vajinasından 4-5 damla kan geliyor. Eşim bunu sorun etti. Sizce bunda bir sorunu var mıdır?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, vajina ve rahim ağzındaki yaralar polipler veya daha önemli olan hastalıklarda (Rahim ağzı kanseri gibi) hastaların ilk şikayetlerinden biridir ilişki sonrası kanama... Bence eşinizin mutlaka muayene olması ve kanamanın neden olduğu araştırılması gerekiyor. Umarım önemli bir şey değildir.

Haberin Devamı

Tüplerim tıkalı mı?

29 yaşındayım ve hamile kalamıyorum. 1 yıl önce sağ yumurtalığımda dış gebelik oldu ve laparoskopi ile alındı. Ama tekrar hamile kalamadım. Doktora gittim “Yumurtlama oluyor, aşılama yapalım” dedi. Sizce tüplerim tıkanmış veya yapışıklık olmuş mudur? Rahim filmi bunları görmek için yeterli mi?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, karın içinde yapılan ameliyatlardan (büyük olsun küçük olsun) sonra bağırsaklar, rahim ve yumurtalıklar arasında yapışıklıklar meydana gelebilir. Yapışıklıkların az veya çok olması kişinin özel yapısına bağlı olduğu gibi geçirilen ameliyatın cinsine, ameliyatı yapanın çalışma şekline de bağlı olabilir. Sizin durumunuza gelince birtakım tedavilere başlamadan önce rahim filmi ile bu durumun aydınlatılması bence uygun gözüküyor. Çünkü eğer tüpler kapalı ise boşu boşuna ilaç kullanacaksınız, hem paranız hem de zamanınız harcanacaktır.

Eşimin rahmi yok çocuğumuz olur mu?

4 yıllık evliyim. Eşimin doğuştan rahminin olmadığını öğrendim. Doktorlar çocuk sahibi olamayacağımızı söylediler. Eşimin yumurtaları varmış. Çocuk sahibi olmam imkansız mı?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, eşinizin yapısal bozukluğunu tam olarak düzeltebilmek mümkün değil. Literatürde birkaç rahim nakli vakası varsa da henüz çok değil. Anladığım kadarıyla vajinanın kısa oluşu da problem. Bunu cerrahi yolla ile düzeltmek sanırım mümkün. Sanırım diyorum çünkü eşinizi muayene etmeden kesin bir şey söylemek mümkün değil. Üçüncü bir nokta eğer eşinizin yumurtalıkları varsa... Her ne kadar Türkiye’de yapılmasa da yurt dışında kiralık anne yöntemi ile yani eşinizden alınacak yumurtaların sizin sperminizle dölledikten sonra bir başka kadının rahmine tüp bebek yöntemi ile yerleştirerek kendi çocuğunuza sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder