Dünya Kanlı baskının iç yüzü

Kanlı baskının iç yüzü

Paylaş
Kanlı baskının iç yüzü

İsrail'in en seçkin operasyon birliği Şayetet 13 komandoları, 'Yardım gemilerini durdurun' diye emir alınca görevi küçümsedi; ama...

SUNDAY TIMES YAYINLADI

Haberin Devamı

İngiliz Sunday Times gazetesi, İsrail’in geçen hafta Türkiye’den Gazze’ye giden yardım gemilerine düzenlediği ve 9 kişinin öldürüldüğü kanlı operasyonun iç yüzünü yayınladı. ‘

Şayetet 13’ timi tehlikeli bir görevden yeni dönmüştü. Yeni görevleri yardım gemilerini durdurmaktı. Timin komutanı görevi, “Biz sahil güvenlik ekibi miyiz?” diye küçümsedi.

ASKER BİLİNCİNİ KAYBETTİ

Normalde her operasyon öncesi gergin olan komandolar bu kez helikopterlerde gülüşüp şakalaşıyordu. Komandolar helikopterden Mavi Marmara gemisine inince beklemedikleri bir direnişle karşılaştı. İlk inen asker dövüldü ve bilincini kaybetti. Sonraki iki asker de dövüldü ve bağlanarak alt güverteye indirildi. Askerler “Bizi mahvediyorlar” diye bağırıyordu.

Haberin Devamı

‘BUNU HEMEN BİTİR’ DEDİ

Operasyonu Tel Aviv’de ekrandan canlı izleyen Savunma Bakanı Ehud Barak, gemideki komandolardan birinin “Gerçek silah kullanıyorlar. Silah kullanmak için izin istiyorum” dediğini duyunca, yanında bulunan Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi’ye “Bunu hemen bitir” diyerek vur emrini vermiş oldu. Ardından askerler direnişçilere ateş açmaya başladı.

İSRAİL ÇOK SEVİNDİ

Bu arada İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) gemide çektiği ve İsrail askerlerini dayak yemiş halde gösteren fotoğrafları dün Reuters dünyaya geçti. Bu fotoğraflar İsrail’i sevindirdi.

İsrailli bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, “Fotoğraflar gemidekilerin askerlerimizi öldürme girişimini kanıtlıyor. Türkler bizim işimizi bizim yerimize yaptı” dedi.