Gündem Kanlı bombayı yapan kalleş yakalandı

Kanlı bombayı yapan kalleş yakalandı

Paylaş
Kanlı bombayı yapan kalleş yakalandı

Kanlı bombayı yapan kalleş yakalandı

1 Haziran’dan itibaren kanlı terör eylemlerini artıran PKK önceki gün İstanbul’da askeri servis aracını hedef almıştı. İstanbul Halkalı’daki askeri lojmanlardan çıkan 1 minibüs ve iki otobüsten oluşan 3 sivil servis aracı TEM Otoyolu’na paralel yan yolda Kimsesizler Mezarlığı’nın bulunduğu noktaya geldiğinde bomba patladı. Teröristler önceden yerleştirdikleri bombayı cep telefonu sinyaliyle patlatmıştı.

Haberin Devamı

27 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Otobüsteki jandarma üstçavuş Bekir Çelik, astsubay Duran Bayram, uzman çavuşlar Mehmet Çağlar Bölük ile Uğur Ekiz şehit olmuştu. Maslak’taki İl Jandarma Komutanlığı’nda asker çocukları için düzenlenen üniversite hazırlık kursuna giden 17 yaşındaki Buse de, babası Uzman Çavuş Ünal Sarıyağ’ın gözleri önünde hayatını kaybetmişti.

İstanbul Terörle Mücadele, İstihbarat Şube ve Özel Harekat timleri önceki gün 19, dün sabah ise 8 olmak üzere toplam 27 kişiyi gözaltına aldı.

BOMBAYI PATLATANLAR KUZEY IRAK’TAN

Bu kişiler arasında bomba malzemesini getiren, bombayı yapan ve eylemi düzenleyenlere yardım ve yataklık eden kişilerin de bulunduğu belirtildi. Gözaltına alınanların Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üyesi oldukları belirtildi. Henüz yakalanamayan bombayı patlatan kişilerin Kuzey Irak’tan geldikleri öğrenildi.

Haberin Devamı

Bombalı saldırıda ağır yaralanan Astsubay Mehmet Boşnak’ın (37) durumunun ağır olduğu bildirildi.