Dünya Kanlı gözyaşları

Kanlı gözyaşları

Paylaş
Kanlı gözyaşları

İran'da önceki gün Şiiler için kutsal olan ve Kerbela Şehitleri'ni anmak için düzenlenen Aşure Günü törenlerinde polis ateşiyle ölenlerin sayısı 15'e çıktı

TAHAMMÜLÜ YOK

Haberin Devamı

İran, Ahmedinecad’ın kazandığı haziran ayındaki cumhurbaşkanlığı seçiminden bu yana muhalefetin protesto gösterilerine sahne oluyor. Gösterilerde bugüne kadar yüzlerce kişi ölmüştü. Önceki gün de başkent Tahran ve Tebriz’deki Şiilerin kutsal günü olan ‘Aşure Günü’ törenlerinde aralarında muhalif lider Musavi’nin yeğeni Ali Musavi’nin (20) de bulunduğu 8 kişi polisin ateşiyle ölmüştü. İran Devlet Televizyonu ölü sayısını 15 olarak açıkladı.

SAMİMİ BULUNMADI

Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, dün Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela’da şehit edilmesinin yıldönümü için düzenlenen yas törenine katıldı. Ahmedinecad dün Kerbela Şehitleri’nin ardından gözyaşı döktü. Muhalifler, ‘Ahmedinecad kanlı gözyaşı döküyor’ diyerek tepki gösterdi.

Haberin Devamı

MUHALEFETE GÖZALTI

Dün Musavi’nin ölen yeğeni Ali Musavi’nin cenazesinin bilinmeyen kişiler tarafından hastaneden kaçırıldığı ortaya çıktı. İbni Sina Hastanesi önünde toplanan göstericilere polis müdahale etti. Aralarında Musavi’nin yardımcılarından Ali Rıza Behesti ile İran Özgürlük Hareketi Genel Sekreteri İbrahim Yezdi’nin de bulunduğu çok sayıda muhalif gözaltına alındı. Önceki günkü gösterilerde ise 300 kişi tutuklanmıştı.