Gündem Kanlı katil zanlısı 4 ay sonra yakalandı

Kanlı katil zanlısı 4 ay sonra yakalandı

Paylaş
Kanlı katil zanlısı 4 ay sonra yakalandı

Kayseri'de 4 ay önce dayısı İsmail Tekdemir'i pullukla ezip, yengesinin de boğazını keserek öldüren, katil zanlısı Yasin S., İstanbul'da gözaltına alındı

Kayseri, Tomarza, Köprübaşı Köyü’nde 11 Aralık 2010’da meydana gelen olayda İsmail Tekdemir ve eşi Saniye Tekdemir vahşi bir cinayete kurban gitti.

Saldırgan, tarla süren İsmail Tekdemir’i önce bıçakladı ardından pulluk bağlı traktörle üzerinden geçti. Daha sonra eve yönelen zanlı, mutfakta yemek yapan yengesini boğazını keserek öldürdü.

Soruşturmayı başlatan jandarma ekipleri, olayın Yasin S.’ün gerçekleştirdiğini tespit etti. Olaydan sonra otostop yaparak kaçtığı belirlenen Yasin S.’yi yakalamak için operasyon başlatıldı.

MARKETTE ÇALIŞIYORMUŞ

İstanbul’a geldiği öğrenilen Yasin S.’yi yakalamak için İstanbul Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Oluşturulan özel ekip cinayet öncesinde İstanbul’da yaşayan Yasin S.’nin gidebileceği yerleri tespit etti.

Bir süre sonra zanlının hazırladığı sahte kimlikle bir markette çalıştığı bilgisine ulaşıldı. Balat’ta çalıştığı belirlenen Yasin S., Manyaszade Caddesi üzerinde yakalandı.

"BENİ KOVUNCA, KENDİMİ KAYBETTİM"

Cinayet Büro Amirliği’nde kendisini yakalayan polislere olayı miras yüzünden yaptığını anlatan Yasin S., "Uzun süredir işsizdim. Dedemden kalan miras yüzünden dayımla görüşmeye gitmiştim. Beni oradan kovunca kendimi kaybettim" dedi.

Hakkında yakalama kararı bulunduğu için resmi ifadesi alınmayan Yasin S., işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kayseri’ye gönderilecek.

Ali AKSOYER/DHA