Gündem Kanlı provokasyon

Kanlı provokasyon

Paylaş
Kanlı provokasyon

Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarını öne sürerek Güneydoğu'da düzenlenen gösterilerde sonunda kan döküldü

DTP’nin Diyarbakır’da yapmak istediği yürüyüş izinsiz olduğu gerekçesiyle polis tarafından engellendi. Ellerinde Abdullah Öcalan posterleri ve PKK flamaları bulunan göstericiler, polise ve AK Parti İl Başkanlığı’na, molotof kokteyli, taş ve havai fişekle saldırdı. Göstericileri basınçlı su ve gaz bombasıyla dağıtan polis zaman zaman havaya ateş açmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Olaylar sırasında silahla vurulan Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Aydın Erdem (23), hastanede hayatını kaybetti. Yapılan otopside Mardinli Aydın Erdem’in sırtından giren tek kurşunla can verdiği belirlendi. Olaylarda çok sayıda eylemci gözaltına alınırken, yaşı küçük göstericiler daha sonra serbest bırakıldı.

TÜRK BAYRAĞI YAKTILAR

Hakkari merkez ve Şemdinli ilçesinde, Şanlıurfa Viranşehir, Mardin Nusaybin, Batman ve Siirt’teki DTP gösterilerinde de olaylar çıktı. 113 gösterici gözaltına alındı. Şemdinli’de bir grup gösterici, Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu’nda asılı Türk bayrağını indirerek, yaktı. Göstericiler, kendilerini görüntülemeye çalışan medyanın görüntü almasına da engel oldu. İstanbul Küçükçekmece’de ise ellerinde satır ve sopalar bulunan 20 kişilik ülkücü grup, DTP İlçe Başkanlığı’na girmek istedi. Kuru sıkı silahla rastgele ateş eden grup spreyle duvarlara 3 hilal şekli çizdi.

Haberin Devamı