Gündem Kanlı saldırı son anda önlendi

Kanlı saldırı son anda önlendi

Paylaş
Kanlı saldırı son anda önlendi

Diyarbakır'da, PKK'lı teröristlere ait olduğu belirtilen bir otomobilde, patlatılmaya hazır yaklaşık 60 kilogram olduğu belirtilen patlayıcı ele geçirildi

Patlayıcının araca monte edildiği ve çift düzenekle uzaktan kumandayla patalatılmaya hazır durumda olduğu belirtildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, yaptığı istihbarat üzerine bölücü terör örgütü PKK'ya ait ve içerisinde patlayıcı olduğunu belirlediği bir otomobili takibe aldı.

Haberin Devamı

Bugün saat 18.00 sıralarında Diyarbakır'ın Ergani İlçesi çıkışında önlem alan polis, aracı durdurarak bir arama yaptı. Araçta bulunan 1 kişi gözaltına alınırken, bomba uzmanları tarafından yapılan aramada, siyah renkli otomobile patlamaya hazır hale geterilmiş, yaklaşık 60 kilogram olduğu belirtilen patlayıcı ele geçirildi.

UZAKTAN KUMANDALI VE PATLAMAYA HAZIR

Bomba üzerinde yapılan incelemede, patlayıcının uzaktan kumandalı ve basma olmak üzere iki düzenekle patlatılmaya hazır halde olduğu belirlendi. Polis, Ergani'den Elazığ ve Diyarbakır'a giden karayolunu trafiğe kapattı.

Bomba uzmanları, çift düzenekli bombayı etkisiz hale getirmek için çalışmalarını sürdürürken, bölgeye hiç kimse yaklaştırılmıyor. Bu arada yolun kapatılması üzerine karayolunun her iki kesiminde de yaklaşık 2 kilometreye ulaşan araç kuyrukları oluştu.

Haberin Devamı

Saatlerce araçlarında bekleyen yolculara ise Diyarbakır Valiliği tarafından su ve kumanya dağıtıldı.Uzmanlar, patlayıcıyı etkisiz hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.