Gündem Kanser paniği

Kanser paniği

Paylaş
Kanser paniği

Zonguldak'ta Çatalağzı Termik Santralı ile baz istasyonunun bulunduğu Aydınlar Mahallesi'nde son 2 yılda 21 kişi kanserden öldü. Tedirginlik yaşanan mahallede inceleme başlatıldı

Zonguldak’ın Çatalağzı beldesinin nüfusu 12 bin. Çatalağzı’nın 1500 nüfuslu Aydınlar Mahallesi’nde son 2 yılda 21 kişi kanserden öldü. Halk kanser teşhisinden korktuğu için hastaneye gidemiyor.

Haberin Devamı

Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim şunları söyledi: “21 vatandaşımızı kolon, lösemi, mesane ve meme kanserinden kaybettik. 15 gün önce 30 yaşındaki bir genç, bugün yaşlı bir adam yine kanserden öldü. Buradaki termik santralın külü havaya savruluyor. Halkımız külü soluyor.”

AYNI AİLEDEN 3 KİŞİ ÖLDÜ

Eşi, kayınpederi ve oğlu kanserden ölen Hava Sarı (63) da şöyle konuştu: “Bizim evin karşısındaki PTT binasının üstünde baz istasyonu var. Baz istasyonunun yaydığı radyasyon kanser yapıyor.”

Babası, kardeşi ve dedesini kanserden kaybeden Aysun Demirci (33) ise toplum ölümden korkuyor. Zonguldak Sağlık Müdürlüğü mahallede geniş çaplı inceleme başlattı.

Durmuş SEVİNDİK-Gürkay GÜNDOĞAN/DHA