Gündem Kanserde erken teşhis önemli

Kanserde erken teşhis önemli

Paylaş
Kanserde erken teşhis önemli

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, dünyanın en büyük sorunlarından biri olan kanserde, erken teşhisin çok önemli olduğunu söyledi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Onkoloji Hastanesi düzenlenen törenle açıldı. SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, hayırseverlerin desteğiyle başladıkları Onkoloji Hastanesi inşaatının 2008 yılında tamamlanarak, tefrişinin yapıldığını söyledi.

Üniversite hastanelerinin sorunların çözüm merkezi olduğunu ifade eden Okudan, "Dünyanın en büyük sorunlarından biri kanser. Son gelişmelerden sonra erken teşhisle iyileşme yaşanıyor. Ama yine ’kanser’ dendiği zaman insanların aklına ’ölüm’ geliyor.

Biz hastaların, ’Allah razı olsun’ dediğini duymak için bu yola çıktık. Personel açığını gidermeye çalışıyoruz. Hizmetin en iyisini vermek için çalıştık. Yakında kemik iliği nakli de yapacağız" diye konuştu.

Hastaneler Genel Direktörü Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, kanser hastaları ve ailelerinin kanser tedavisi hizmetini Konya’da, evlerinin bulunduğu yerde almalarını amaçladıklarını belirtti.

Konya’da kayıtlı 10 bin hastaya her yıl 2 bin yeni hasta eklendiğini belirten Özkağnıcı, "Onkoloji Hastanesinin hizmete girmesiyle üzülerek söylüyorum; bu sayının daha da artmasını bekliyoruz" dedi.

Onkoloji Hastanesi’nin 32’si tek, 62 odada hizmet vereceğini ifade eden Özkağnıcı, 10 bin 200 metrekare alanda günlük 150 hastaya radyoterapi uygulama kapasiteleri olduğunu anlattı.