Kansere karşı elma
Kansere karşı elma
29 Mart 2010 , Pazartesi 05:00
Düzenli elma yemenin kalın bağırsak diğer adıyla kolon kanseri riskini azalttığı ortaya çıktı. Kolon kanserine yakalanan kişilerin hastalanmadan önce çok az elma yediği belirlendi.
Haberin Devamı
Her gün bir elma yemek, kolon kanseri riskini yüzde 65 azaltıyor.
Diğer meyve ve sebzeler kolon kanserine karşı etkili olmadı. Elmanın kolon kanserinden korumasının nedeni, içinde çok yüksek miktarda bulunan ‘flavonoids’ adlı bir madde. P vitamini de denilen ‘flavonoids’ dokuları hasardan koruyup kanseri önlüyor.
BUNLARI DA OKUYUN
- Rüzgarlı havaya dikkat! Uzmanı uyardı: Bunu yapıyorsanız aniden felç olabilirsiniz!
- Hayat kurtaran ilk yardım tekniği ‘Heimlich Manevrası’
- Primer İmmün Yetmezlik haftasına dikkat çekmek için balon uçurma şenliği yapılacak
- Diz ağrınızın nedeni kireçlenme olabilir
- Mevsim geçişlerinde dikkat! Çocuklarda sık görülüyor, bol bol su içmek önemli!