Sağlık Kanseri tespit eden sakız ürettiler

Kanseri tespit eden sakız ürettiler

Paylaş
Kanseri tespit eden sakız ürettiler

Kanseri tespit eden bir sakız geliştirildi. Bu sakız, vücutta her bir kanser tipine özgü olarak ortaya çıkan uçucu organik bileşikleri yakalayacak. Ardından da bu sakız incelenerek kişinin kanser olup olmadığı tespit edilecek

Daily Mail'in haberine göre bir biyoteknoloji şirketi, kişinin kanser olup olmadığını belirleyebilen bir sakız geliştirdi: Çiğneme sırasında, kişinin tükürüğünde bazı kanser türleri tarafından salınan 'uçucu' kimyasal bileşikler sakız tarafından emilir. 15 dakika çiğnendikten sonra sakız, bu kimyasalları içerip içermediği belirlenmek için analiz edilir.

Şimdiye kadar bilim insanları, pankreas kanseri, akciğer kanseri ve meme kanserini tespit edebilen farklı sakız türleri geliştirdi.


TESTLERİN SONUNU GETİREBİLİR


Araştırmacılar, eğer başarılı olursa bu sakızın kan testleri, idrar örnekleri ve biyopsilerin sona ermesi anlamına gelebileceğini söyledi.

Doktorlar sakızın içinde hangi bileşiklerin bulunduğunu belirleyerek hastada hangi kanser türünün bulunduğunu söyleyebilecek. Teknik olarak sakız uçucu maddeleri yoğunlaştırıyor. Her hastalık nefeste farklı kimyasalları meydana getiriyor. Ayrıca sakızın ağızda uzun bir süre kaldığını ve teste dayanacak kadar dayanıklı olduğu belirtildi.


Haberin Devamı