Sağlık Kanseri yok etmede yeni yöntem

Kanseri yok etmede yeni yöntem

Paylaş
Kanseri yok etmede yeni yöntem

Bursa'da 4 doktor, yalnız küçük değil, orta büyüklükteki memeleri de almadan kanserli dokuları yok eden bir yöntem geliştirdi

Plastik Cerrahi Uzmanı Yalçın Bayram, meme kanserinin kadınlarda en sık rastlanan kanser çeşidi olduğunu söyledi.

Eski tedavi yönteminde kanserli memenin tamamının, daha sonraki dönemlerde gelişen koruyucu cerrahi yöntemlerle ise göğsün bir bölümünün alındığını belirten Bayram, "Son olarak, kanserli olan küçük bir memenin derisini koruyarak, içini alıp silikonla doldurduktan sonra görüntüyü korumak mümkün oldu" dedi.

Haberin Devamı

BAŞARMAK İÇİN 3 YIL ÇALIŞTILAR

Bayram, orta büyüklükteki memelerde derinin korunarak içinin silikonla doldurulması ve görüntünün korunmasının mümkün olmadığını ifade ederek, bunu başarmak için genel cerrahi uzmanları Ceyhun İrgil, Murat Çalıkapan ve Osman Cem Yılmaz ile yaklaşık 3 yıl süren bir ekip çalışması yaptıklarını bildirdi.

Gerçekleştirdikleri çalışma sonunda "Dermal Barrier Flap" adını verdikleri bir teknik geliştirdiklerini ifade eden Bayram, şöyle konuştu: "Geliştirdiğimiz bu teknikle orta büyüklükteki memelerde de meme cildini ve meme başını korumanın mümkün olduğunu gösterdik.

Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından, orta büyüklükteki memenin içini boşalttıktan sonra meme cildini ve başını koruyup yeniden silikonla dolduruyoruz. Böylelikle hasta hem kanserli dokulardan kurtulmuş oluyor hem de eskisinden daha güzel görünümlü göğüslere sahip oluyor."

YENİ YÖNTEM DÜNYA BASININDA DA YER ALDI

Bayram, "Dermal Barrier Flap" tekniğinin dünya genelinde yayımlanan bir estetik plastik cerrahi dergisinde de geniş yer bulduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Estetik plastik cerrahi alanında dünya otoritesi olan bu dergide, çalışmamız, ’yeni yöntem’ olarak yer aldı.

Böylece, bu alanda literatüre girmiş olduk. Bu da Türk hekimler olarak bizleri son derece mutlu ederken, ayrıca gururlandırdı. Tekniği uyguladığımız hastalarımız da çok memnun kaldı.

Teknik, sadece meme kanseri olan kişilere değil, meme kanseri riski taşıyan kişilere de uygulanıyor. Bu kişiler de hem bu riskten korunurken görüntü olarak da farklılık yaşıyor."

AA

Haberin Devamı